Levin joukkotappelijat kateissa – toistakymmentä ulkomaalaista nujakoi ravintolan edessä

Tappeluun osallistuneet eivät ole saaneet vakavia vammoja, arvioi poliisi.

Joukkotappelu
poliisi poliisiauton edessä
Emilia Malin / Yle

Poliisi ei ole saanut kiinni Kittilän Levillä joukkotappeluun osallistuneita ulkomaalaisia miehiä.

– Poppoo oli häipynyt paikalta ennen kuin partio tuli paikalle, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitoksesta sanoo.

Joukkotappelu syntyi ravintolan edessä lauantain vastaisena yönä ravintolan sulkemisaikaan kello 3.30. Mukana oli arviolta 15-20 miestä. Virkavallan soitti järjestyksenvalvoja.

– Ilmoituksen tehneen arvion mukaan tekijät ovat saksalaisia ja hollantilaisia. He voivat olla myös muiden maiden kansalaisia, mutta todennäköisesti kuitenkin keskieurooppalaisia, Huhtamäki kertoo.

Tappelun syy ei ole virkavallan tiedossa.

Kaasusumutin avuksi

Tappelijoiden väliin tullut järjestyksenvalvoja joutui myös pahoinpidellyksi, ilmeisesti lyönnin seurauksena, mutta hän selvisi ilman vakavia vammoja. Järjestyksenvalvoja käytti kaasusumutinta rauhoittaakseen tilanteen.

– Myöskään muut tappeluun osalliset eivät ilmeisesti saaneet vakavia vammoja, sillä ambulanssia ei tarvittu paikalla.

Poliisi ei näillä näkymin aio etsintäkuuluttaa epäiltyjä joukkotappelijoita sillä tuntomerkit eivät ole kovin tarkat eikä esimerkiksi nimiä ole tiedossa.

– Levi on tähän aikaan ulkomaalaisia täynnä, rikoskomisario Huhtamäki lisää.

Poliisi on kuitenkin kiinnostunut tappeluun liittyvistä havainnoista ja tiedoista. Niitä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen rta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)