Hyppää sisältöön

Sirpa Selänne elämästä urheilun supertähden rinnalla: "Koen olleeni etuoikeutettu, kun olen saanut seurata suurta lahjakkuutta läheltä"

Huiman uran ammattilaisjääkiekkoilijana tehneen Teemu Selänteen viereltä löytyy puoliso Sirpa, joka kertoo nauttineensa kiekkovaimon roolista.

Sirpa Selänne elämästä urheilusankarin rinnalla: "Koen olleeni etuoikeutettu"
Sirpa Selänne elämästä urheilusankarin rinnalla: "Koen olleeni etuoikeutettu"

Puoli seitsemän -ohjelman uuden vuoden aloitti Suomen tunnetuimmaksi kotiäidiksikin kutsuttu Sirpa Selänne. Elämä yhden kaikkien aikojen parhaana pidetyn jääkiekkoilijan rinnalla on ollut Selänteen mukaan palkitsevaa.

– Joku toinen olisi ehkä voinut kärsiä ja kokea, että on jäänyt varjoon, mutta minusta se on ollut todella kivaa. Olen ottanut siitä kaiken ilon irti ja päässyt kaikkiin ihaniin tapahtumiin ja saanut nauttia Teemun menestyksestä siinä vierellä. Koen olleeni etuoikeutettu, kun olen saanut seurata suurta lahjakkuutta niin läheltä.

Moni ulkopuolinen voisi ajatella, että urheilutähden vieressä voisi jäädä paitsioon. Selänne ei itse tunnista ajatusta.

- Minä olen pitänyt aika hyvin huolta siitä, että olen päässyt aina kaiken maailman kissanristiäisiin mukaan. Ja kun olen itse niin reipas, että jos minua ei huomata, niin menen esittäytymään ja tutustumaan. En ole jäänyt seinäruusuksi tai jonnekin nurkan taakse.

Tietokirja ystävyydestä

Sirpa Selänne julkaisi viime viikolla kirjan Ystävyydellä Sirpa yhdessä tietokirjailija Merja Asikaisen kanssa. Selänne päätti jo ennen kirjan julkaisua, ettei aio lukea siitä tehtyjä kommentteja keskustelupalstoilta.

– Yleensä ne jotka kirjoittavat ovat niitä negatiivisia tyyppejä. Ja taas ne jotka tykkäävät, arvostavat ja kunnioittavat, ei heitä kiinnosta kirjoittaa ja kommentoida jonnekin iltapäivälehtien sivuille. Minä yritän elää niin, etten pahoittaisi koskaan kenenkään mieltä.

Jäähallilla valvominen loppui vuonna 2014

Teemu Selänne lopetti NHL-uran vuonna 2014. Se muutti rutiineja myös Sirpa Selänteen arjessa.

– Ihanaa, että ei tarvitse anää valvoa joka ilta niin myöhään. Minähän kävin katsomassa kaikki Teemun kotipelit. Meillä oli aitio siellä, ja aina vieraita. Olin siellä houstaamassa heitä joka ilta. Sitten kun se kaikki loppu, niin ajattelin että ihanaa, nyt pääsen vihdoinkin aikaisin nukkumaan.

Katso Sirpa Selänteen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa täältä.