Kiinni otettu mies kuoli poliisiasemalla Turussa – kuolemaa edelsi takaa-ajo

Poliisi oli käyttänyt etälamautinta mieheen, joka oli vastustanut kiinniottoa.

takaa-ajo
Poliisiin logo poliisi univormussa
Tiina Jutila / Yle

Noin 30-vuotias, kiinni otettu mies kuoli Turun poliisitalolla maanantaina, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa.

Mies oli aiemmin paennut poliisia autolla. Poliisi oli yrittänyt pysäyttää miestä Kalevantiellä, mutta tämä oli lähtenyt pakoon.

Poliisi kertoo sumputtaneensa pakenevan ajoneuvon usealla autolla Hämeenkadun ja Uudenmaankadun risteyksessä, minkä jälkeen mies oli peruuttanut päin poliisiautoa.

Poliisi kertoo rikkoneensa auton ikkunan saadakseen kuljettajan ulos ja käyttäneensä etälamautinta mieheen, joka oli vastustanut kiinniottoa.

Poliisin mukaan miehen kunto heikkeni nopeasti poliisitalolla. Paikalla ollut ensihoidon yksikkö yritti elvyttää miestä, mutta tämä menehtyi.

Komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo STT:lle, ettei usko sähkölamauttimen käytön aiheuttaneen kuolemaa.

– Paikalla olleen lääkärin alustavan arvion mukaan poliisin voimakeinot eivät ole vaikuttaneet kuolemaan. Asiat selviävät oikeuslääketieteellisen tutkimuksen myötä. Syyt voivat olla terveyteen liittyviä, hän sanoo.

Luotosen mukaan poliisin voimankäyttö ei ollut ylimitoitettua. Hänen mukaansa mies oli hyvin aggressiivinen ja sekava.

– Ylilyöntejä ei ole syytä epäillä. Varsin jokapäiväisiä keinoja on käytetty, hän sanoo.

Mies oli syntynyt vuonna 1988 Suomessa, mutta asui nykyään Virossa.