Herätys: Britanniassa parlamentin brexit-äänestys, eduskunnassa pohditaan seksuaalirikoksia, lumipeite kasvaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Brexitin vastustajat osoittivat mieltään parlamenttitalon edustalla Lontoossa maanantaina.
Brexitin vastustajat osoittivat mieltään parlamenttitalon edustalla Lontoossa maanantaina.Tolga Akmen / AFP

Kaoottinen brexit voi tänään tulla askeleen lähemmäs – sopimukseton EU-ero romuttaisi kaiken, lampaankasvattaja pelkää

Brittiparlamentti äänestää tänään pääministeri Theresa Mayn EU-erosopimuksesta. Ennakko-odotusten mukaan parlamentti hylkää sopimuksen. Samalla kasvaa todennäköisyys sille, että Britannia voi päätyä lähtemään EU:sta kokonaan ilman sopimusta.

Vai eivät rannekellot mene enää kaupaksi – lähes jokaisella varusmiehellä on nyt inttirolex

Varusmiehet esittelevät digitaalinäytöllisiä inttirolexejaan.
Antti-Jussi Korhonen

Kun kännykästä on tottunut katsomaan kellonajan, ovat rannekellot yhä harvemman ihmisen ranteessa. Toisin on varusmiehillä. Alokkailla on ranteessa nyt inttirolex, jonka kanssa voi mennä vaikka suihkuun.

Eduskuntaryhmät ja hallitus pohtivat keinoja lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten estämiseksi

Antti Kaikkonen
Antti KaikkonenHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Eduskuntaryhmät kokoontuvat iltapäivällä keskustelemaan lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on kutsunut kaikkien eduskuntaryhmien edustajat pohtimaan keinoja viime päivinä esiin nousseiden lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten estämiseksi. Myös hallitus on koolla pohtimassa tilannetta. Tavoitteena on vauhdittaa eduskunnassa jo olevien lakiesitysten käsittelyä.

Antarktis sulaa nopeammin kuin aiemmin

kolme pingviininpoikasta lumessa
AOP

Etelämanner sulaa kuusi kertaa enemmän kuin 40 vuotta sitten, Kalifornian yliopiston tutkimus kertoo. Myös itäinen Antarktis sulaa, vaikka sitä on aiemmin pidetty vähemmän alttiina ilmastonmuutokselle. Tutkijoiden mukaan jään sulaminen uhkaa nostaa meren pintaa useita metrejä tulevien vuosisatojen aikana.

Lumisateet jatkuvat

tiistain sääkartta
Yle

Tiistaina päivällä sataa lunta varsinkin maan keskivaiheilla, ennustaa Ylen meteorologi Seija Paasonen. Muualla tulee siellä täällä vähäistä lumisadetta. Pakkaslukemat vaihtelevat maan etelä- ja keskiosassa -5 asteen molemmin puolin, paikoin pilvipeitteen rakoillessa jopa kymmenkunta astetta. Pohjoisessa lämpötila on enimmäkseen -10 ja -15 asteen välillä. Lisää säästä Ylen sääsivuilta.