1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylitornio

Ylitornio tukee voimanoston SM-kisoja – avustussumma jää selvästi haetusta

SM-kilpailut pidetään Ylitorniolla maaliskuussa ja marraskuussa.

Kuva: Yle

Ylitorniolla järjestettävät klassisen voimanoston SM-kisat saavat rahallista tukea kunnalta. Maanantaina kokoontunut Ylitornion kunnanhallitus päätti äänin 5-2, että kisaorganisaatio saa 7000 euron avustuksen.

Se on 8000 euroa vähemmän kuin mitä järjestävä seura Aavasaksan Kisa oli hakenut ja 3000 euroa vähemmän kuin kunnanjohtaja ehdotti.

Ylitorniolla on kevättalvella avoimen ikäluokan ja loppuvuodesta veteraanien SM-kisat. Molemmat kilpailut järjestetään Ylitornion kuntotalolla ja tapahtuma televisioidaan netin kautta.

Kisoissa on kymmeniä vapaaehtoisia

Aavasaksan Kisa järjestää kilpailut pitkälti talkootyönä, sillä järjestelyorganisaatioon kuuluu noin 70 vapaaehtoistyöntekijää. SM-kisojen järjestelykulut ovat noin 30 000 euroa tapahtumaa kohden.

– Kilpailuihin odotamme noin 150 nostajaa kumpanakin viikonvaihteen kolmena kilpailupäivänä sekä noin 350 kisaturistia, toteaa seura kunnalle lähettämässään hakemuksessa.

Aavasaksan Kisan mukaan kisavieraiden ja kilpailijoiden odotetaan jättävän Ylitorniolle noin 300 000 - 350 000 euroa matkailutuloja.