Valkoisen talon kokit on lomautettu, joten Trump tilasi omilla rahoillaan pikaruokaa: "300 hampurilaista, tosi paljon ranskalaisia"

Pikaruoalla pääsi herkuttelemaan amerikkalaisen jalkapallon yliopistosarjan voittanut Clemson Tigers -joukkue.

Donald Trump tarjosi pikaruokaa vierailleen Valkoisessa talossa maanantaina. Kuva: Chris Kleponis / EPA

Valkoisessa talossa vierailleet urheilijat saivat maanantaina nauttia poikkeuksellisista tarjoiluista. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli tilannut pöydät täyteen hampurilaisia, pitsaa ja muita pikaruokia.

– Kävimme tilaamassa amerikkalaista pikaruokaa, ja minä maksoin, Trump sanoi urheilijoille ja toimittajille CNN:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Se on kaikki amerikkalaista. 300 hampurilaista, tosi paljon ranskalaisia. Kaikki on lempiruokiamme.

Pikaruoalla pääsi herkuttelemaan amerikkalaisen jalkapallon yliopistosarjan voittanut Clemson Tigers -joukkue. Pitsat ja hampurilaiset tarjoiltiin Valkoisen talon hopeatarjottimilta. Valkoinen talo on vahvistanut, että presidentti kustansi tarjoilun.

Pikaruokaa notkuvat pöydät ovat herättäneet huomiota yhdysvaltalaismediassa. Yleensä Valkosen talon vieraille tarjoillaan talon omien kokkien valmistamia aterioita, mutta suuri osa henkilökunnasta on tällä hetkellä lomautettuina budjettikiistan takia.

Liittovaltion hallinto on ollut osittain suljettuna jo 24 päivää, koska presidentti Trump ja kongressi eivät ole päässeet sopuun hallinnon rahoituksesta. Trump vaatii noin viittä miljardia euroa rajamuurilleen, mihin kongressin demokraatit eivät ole suostuneet.

Lue myös: