Oulu vahvistaa lasten ja nuorten turvallisuutta – kouluille palkataan psykiatrisia hoitajia ja valitaan some-vastaavia

Myös hyvinvointipalveluihin palkataan lisää henkilökuntaa tekemään jalkautuvaa työtä kouluihin.

Oulu
Kävelykatu Rotuaari Oulussa.
Kävelykatu Rotuaari Oulussa lauantaina. Timo Heikkala / Lehtikuva

Oulun kaupunki alkaa vahvistamaan erityisesti lasten ja nuorten turvallisuutta Oulussa.

Kouluissa pyritään esimerkiksi madaltamaan kynnystä kertoa seksuaalirikoksista tai niiden uhkasta. Kouluissa varmistetaan, että kouluterveydenhoitajilla ja koulupsykologeilla olisi jatkossa aikaa keskustella oppilaiden kanssa enemmän ilman erillisiä ajanvarauksia.

Hyvinvointipalveluihin palkataan myös lisää henkilökuntaa tekemään jalkautuvaa työtä kouluihin. Kouluille tulee esimerkiksi psykiatrisia sairaanhoitajia keskustelemaan nuorten kanssa.

Nuorille, opettajille ja nuorten parissa työskenteleville kootaan turva- ja mediataitojen ohjeistus. Heitä koulutetaan käsittelemään aihetta kullekin ikäryhmälle sopivalla tavalla. Kaikille kouluille valitaan some-vastaava ja keväällä järjestetään alueellisia vanhempainiltoja, joissa aiheena on muun muassa turvallinen some-käyttäytyminen.

Oulun kaupungin hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto korostaa, että tällä hetkellä on kuitenkin tärkeintä keskittyä etenkin uhrien ja perheiden auttamiseen.

Kaupunki hakee valtiovarainministeriöltä rahallista tukea turvallisuuden parantamiseen. Ylitalo-Katajiston mukaan hakemuksen tekemiseen menee noin 2–3 viikkoa, mutta tuen vahvistaminen koululle aloitetaan heti.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)