Uuden Ajan lakkautus varmistui – kannattamattomuus lopettaa 113-vuotiaan demarilehden

SDP:n paikallisjärjestöt eivät enää halua tukea kannattamatonta äänenkannattajaa.

Pori
Porissa ilmestyvä SDP:n äänenkannattaja Uusi Aika.
Uusi Aika loppuu kesäkuun jälkeen.Antti Laakso / Yle

Porissa ilmestyvän sanomalehti Uuden Ajan lopettaminen on varmistunut. Yle kertoi todennäköisestä lopetuksesta jo viime viikolla.

Lehteä julkaisevan Ajan Sana Oy:n hallitus teki lopettamispäätöksen maanantai-iltana taloudellisten syiden takia.

SDP:n paikallisjärjestöt eivät halua enää tukea kannattamatonta äänenkannattajaansa. Puolue on tukenut lehteä vuodessa 50 000 eurolla ja paikallisjärjestöt 20 000–30 000 eurolla.

Loppu kesäkuussa

Ajan Sanan hallituksen puheenjohtaja Timo Koivisto kertoo, että Uudesta Ajasta irtisanotaan kaikki työntekijät eli viisi ihmistä. Lehti lakkautetaan kesäkuun lopussa. Jos tilaajan tilaus on jatkumassa tämän ajan yli, hän saa rahansa takaisin.

Ei tämä lopetus hääviltä tunnu, mutta ei punapääomaa sovi tuhlata tällaiseen.

Timo Koivisto

Uusi Aika on ilmestynyt vuodesta 1906, ensin Sosialidemokraatti-nimellä ja vuodesta 1919 nykyisellä nimellään. Lehden toimituksessa on työskennellyt kuuluisia sosiaalidemokraatteja kuten Eetu Salin ja Väinö Tanner.

Poliittisten maakuntalehtien kato

Porissa ilmestyi vielä viime vuosikymmenellä kolme poliittista lehteä, Uuden Ajan lisäksi vasemmistoliiton Satakunnan Työ ja keskustan Lalli. Kaikki ovat nyt lopettaneet.

Vielä joitakin vuosikymmeniä sitten työväenlehtiä ilmestyi lähes kaikissa maakunnissa. Uuden Ajan levikki oli 1980-luvulla yli 17 000. Tällä hetkellä levikki on noin 2 500.

– Ei tämä lopetus hääviltä tunnu, mutta ei punapääomaa sovi tuhlata tällaiseen, Koivisto perustelee.

Koivisto sanoo, että hän ei aio tilata Uuden Ajan tilalle SDP:n pää-äänenkannattajaa Demokraattia. Hän on katkera siitä, että puolueen lehtituet ohjattiin viime vuosina Demokraatille ja aluelehtien tuet leikattiin minimiin.