1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoen kaupungin taivastelija on valittu: "Rakastan matkustamista, seikkailuja ja videoiden tekemistä"

Thomas Halloran on valittu Seinäjoen taivastelijaksi. Kymmenen päivän pesti sosiaalisessa mediassa alkaa ensi viikolla.

Seinäjoki
Thomas Halloran on Seinäjoen kaupungin taivastelija.
Taivastelija Thomas Halloran ja perheensä.Thomas Halloran

Seinäjoen taivastelijaksi on valittu kotkalainen Thomas Halloran. Hän aloittaa työnsä 21. tammikuuta. Pesti kestää kymmenen päivää.
Hänen mukanaan Seinäjoelle matkustavat myös vaimo Titta ja pieni tytär Isla. Thomas ja Titta pitävät yhdessä Ikilomalla-YouTube-kanavaa.

Taivastelijan tehtävään tuli 162 hakemusta. Seinäjoen kaupungin mukaan valinta ei ollut helppo.

– Meidät vakuutti Thomaksen positiivinen persoona ja elämänasenne sekä vankka kokemus videoiden tekemisestä ja esiintymisestä niissä. Perheen mukaantulo sopi myös meille hyvin. Uskon, että saamme Thomaksesta loistavan taivastelijatähden, sanoo markkinointipäällikkö Anu Männikkö Seinäjoen kaupungilta.

Taivastelija Seinäjoelle ensimmäistä kertaa

Puoliksi suomalainen ja puoliksi australialainen Thomas on innoissaan taivastelijan työstä.

– Taivastelijan pesti on minulle oikeastaan ihan unelmaduuni, koska rakastan matkustamista, seikkailuja ja videoiden tekemistä. Emme ole koskaan aiemmin käyneet Seinäjoella, joten odotamme innolla mitä pääsemme näkemään ja kokemaan avaruuden pääkaupungissa, Thomas Halloran sanoo.

Brändit markkinointi Seinäjoki
Seinäjoki julistautui avaruuden pääkaupungiksi syksyllä 2018. Seinäjoen kaupunki

Halloran kertoo valituksi tultuaan perehtyneensä kuitenkin hiukan Seinäjokeen. Ihan ensin Seinäjoki piti sijoittaa kartalla oikealle kohdalle – se ei ollutkaan tuntureiden ja revontulien keskellä – ja nyt Halloran tietää myös, että kaupungissa järjestetään useita festivaaleja kuten Provinssi.

– Joku tosi pähee villaneule on sieltä päin. Mulla on lapsena ollut sellainen viininpuna-harmaa-salmiakkikuvioinen villapaita. Sellaiset varmaan hankitaan, Halloran miettii.

Taivastelijan työtehtäviin kuuluu raportoida sosiaalisessa mediassa kaikesta näkemästään ja kokemastaan. Hänelle voi myös ehdottaa paikkoja, jossa käydä tai ihmisiä, joita tavata. Taivastelijan rekrytointi on osa Seinäjon avaruuden pääkaupunki -kampanjaa. Tehtävän toivotaan herättävän kiinnostusta myös muihin alueen työpaikkoihin.

Taivastelijan työtä voi seurata Seinäjoen kaupungin sosiaalisesta mediasta ja sen pääkanava on Facebook.

Lue seuraavaksi