Haetko pian kesätöitä? Kaksi kokenutta rekrytoijaa kertoo, mitkä virheet ainakin kannattaa välttää

Nuoret työntekijät kaipaavat muita enemmän palautetta työnsä sujumisesta.

kesätyö
anonyymi opiskelija lapioi
Kesätöitä on tarjolla muun muassa puutarha-alalla.Antti Kolppo / Yle

Kesätöiden hakuaika lähestyy ja on joillakin aloilla jo menossa. Mitä ei kannata tehdä, jos toivoo kesätyöpaikan ovien aukeavan?

Pyysimme tähän vinkkejä kahdelta kokeneelta rekrytoijalta. Neuvoja antoivat S-ryhmän henkilöstöjohtaja Susa Nikula ja Stora Enson Imatran tehtaiden henkilöstöpäällikkö Aimo Kettunen.

Moka: Jätä vajaa hakemuslomake, chättää hakemus kuten viesti kaverille, jaarittele niitä näitä

Enemmistö kesätöistä haetaan sähköisesti, jolloin lomakkeiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

– Jos pyydetään hakemaan sähköisellä lomakkeella, ei kannata täyttää vain haluamiaan kohtia, vaan vastata kaikkiin kysymyksiin mihin pyydetään, S-ryhmän Nikula neuvoo.

– Jos taas hakee vapaamuotoisella hakemuksella, kannattaa kirjoitustyyliä miettiä, eikä olla yhtä vapaamuotoinen, mitä some-viestittelyssä kavereiden kanssa tulee oltua.

Stora Enson Kettunen toteaa, että sekavan oloinen ja epälooginen hakemus usein siirtyy sivupinoon. Useaan paikkaan lähteviä kopioi-liitä-tekniikalla kirjoitettuja hakemuksia kannattaa välttää.

– Meillekin tulee toisinaan copy-paste-hakemuksia, ja sellainenhan ei kerro, miksi henkilö on hakemassa juuri meille tai meidän työpaikoistamme kiinnostunut, Kettunen sanoo.

Niin S-ryhmässä kuin Stora Ensollakin ihminen lukee pääsääntöisesti kaikki saapuvat hakemukset, eikä koneellista karsintaa käytetä. Poikkeuksena ovat S-ryhmällä lähinnä tehtävät, joissa selkeästi edellytetään jotain asiaa, kuten täysi-ikäisyyttä. Silloin alaikäisten hakemukset eivät mene luettavaksi asti.

– Varsinkin nuorimmille suunnatuissa paikoissa pyrimme myös haastattelemaan kaikki hakijat. Henkilökohtaisella lyhyellä tapaamisella on hakemusta isompi merkitys, Nikula sanoo.

Moka: Laita äiti, isä tai muu sukulainen viemään hakemus ja soittamaan puolestasi

Nikula toteaa, ettei ketään muuta kannata laittaa viemään hakemusta. Esimerkiksi nuorimmille suunnattuja tutustu ja tienaa -kesätyöpaikkoja hakiessa hakemus usein jätetään suoraan kaupan toimipaikkaan.

Varsinaisen asian hoitamisen sijaan sukulaisen tai kaverin voi pyytää avuksi työnhakuun toisella tavalla.

– Kannattaa tehdä sparrausta sukulaisten kanssa, kun hakee ensimmäistä työpaikkaa. Kokeneemmalta voi saada apua vaikka käymällä läpi mahdollisia haastattelun kysymyksiä, Nikula sanoo.

Kettunen on puolesta-asioinnista samoilla linjoilla. Hakeminen ei yleensä etene, jos laittaa itsensä sijaan jonkun muun asialle.

Sama pätee puheluihin. Stora Enson Kettunen toteaa, ettei anna hyvää kuvaa hakijasta, jos tämä sanoo soittaessaan sen ja sen käskeneen tai pyytäneen kyselemään työpaikan perään.

Moka: Mene työhaastatteluun kengänkärkiä katsellen, tai täysi teatteriesitys päällä

– Meillä asiakaspalvelu on melkein kaikissa tehtävissä, joten ihmisiä pitää uskaltaa tervehtiä ja katsoa silmiin, Nikula toteaa.

Haastattelussa ei anna parasta kuvaa itsestään, jos katselee kengänkärkiä ja jauhaa purukumia. Reipas asenne kannattaa ja huomaavaisilla käytöstavoilla pääsee pitkälle.

Vaikka itsestään kannattaa tuoda esille parhaat puolet, ei kannata lähteä esittämään täysin eri ihmistä.

– Ei sellaista roolia jaksa kantaa pitkään töissä.

Moka: Älä turhaan selvitä hakemasi työtehtävän taustoja ennen haastattelua

– Haastattelussa ei kannata antaa vaikutelmaa, että on velvollisuudesta tullut paikalle, Kettunen toteaa.

Tilannetajusta on apua. Jos haastatteluun tulee selkeästi yli- tai alipukeutuneena, voi tulla mieleen että tietääköhän hakija, millaisesta tehtävästä on kyse.

– Toivotaan että hakija ottaa selvää haetusta tehtävästä ja hieman, mitä normeja siihen kuuluu, Kettunen mainitsee.

Vinkki työnantajalle: Palautetta kaivataan ja arvostetaan

Mitä ensimmäisiä kokemuksiaan työelämästä saaneet ovat ajatelleet? Miltä työelämä näyttää sinne vasta saapuvalle?

– Nuoria yllättää aika usein, että työssä käyminen on raskasta, ja päivän aikana tehdään paljon töitä. Joitain yllättää, että töissä pitää olla oikeasti silloin, kun työaika alkaa, Nikula kertoo.

S-ryhmä teetti viime kesänä kyselytutkimuksen alle 25-vuotiaille työntekijöilleen. Toinen nuoria yllättänyt asia oli, kuinka paljon lyhyessä ajassa pitää eri asioita oppia ja omaksua.

– Esimerkiksi työ Prisman kassalla on aika vaativaa. Siihen joutuu lyhyessä ajassa omaksumaan paljon eri asioita.

Yksi selkeä ilmiö on huomattu niin S-ryhmässä kuin Stora Ensollakin. Nuoret työntekijät kaipaavat entistä enemmän palautetta siitä, kuinka töissä meni ja kuinka siinä on pärjännyt.

– Se on kesätyöntekijöiden palautteista noussut esille, että omasta tehtävästä suoriutumisesta kaivataan palautetta. Se voi yllättää, ettei palautteen antaminen ole samanlaista mihin on tottunut vaikka koulussa, Kettunen sanoo.

Kesätöiden tarjoajalle voikin antaa vinkiksi muistaa antaa palautetta. Sitä voi antaa silloinkin, kun kaikki on mennyt sujuvasti odotusten mukaan.

Nuoret fiksuja ja reippaita

Perinteiselle teollisuuden alalle töihin tulevia saattaa yllättää myös vuorovaikutuksen haasteellisuus. Hyvin eri-ikäisten ihmisten ja kenties voimakkaidenkin persoonien kanssa kaikki eivät ole tottuneet toimimaan.

Niin Nikula kuin Kettunen haluavat ehdottomasti painottaa, että nuoret ovat reippaita ja töistään innostuneita.

– Sen haluan sanoa, että on paljon reippaita ja päteviä nuoria jotka haluavat tehdä töitä, Nikula toteaa.

– Nykynuoriso on fiksua joukkoa, ja ottavat hyvin tehtävät hoitoonsa, jatkaa Kettunen.

S-ryhmä on suurimpien kesätöitä tarjoavien yritysten joukossa. Se on kertonut (siirryt toiseen palveluun) palkkaavansa jopa 14 000 työntekijää ensi kesäksi. Keskolla on paikkoja (siirryt toiseen palveluun) viidelletuhannelle kesätyöntekijälle. Stora Enso (siirryt toiseen palveluun) palkkaa yli tuhat kesätyöntekijää eri puolille maata. Perinteisesti isoja kesätyöllistäjiä ovat olleet lisäksi kunnat, kaupungit ja kuntayhtymät.

Lue myös

Työllisyysaste nousi hallituksen 72 prosentin tavoitteeseen – Sipilä: "Se on keveiden tuuletusten paikka autotallissa tänään"

Juuso Toivonen, 30, sai pätkätöistä ja epävarmuudesta tarpeekseen – ratkaisu löytyi pienestä Karkkilasta, jossa on otettu kovat keinot käyttöön ammattilaisten saamiseksi

Haussa ketterä ja intohimoinen kunnansihteeri – markkinoinnin kieli valuu voimalla myös julkisen sektorin työpaikkailmoituksiin

"Norjalaisen miehen pitää kestää kylmää" – Kaikki norjalaisnuoret eivät hiihdä, mutta yllättävän monella on tuhannen euron takki