Ensi kesänä Rakuunamäen vanhoihin kasarmirakennuksiin tulee hotelli ja ravintola – ostajana oli ICT-alan toimitusjohtaja Katja Ahola

Lappeenrannan Rakuunamäen rakennuksiin on tulossa ensi kesänä hotelli ja ravintola. Lisäksi alueelle rakentuu ostajan mukaan asuntoja myöhemmässä vaiheessa.

Rakuunamäki
Kasarmirakennus 1 Rakuunamäellä.
Tähän vanhaan kasarmirakennukseen Ahola suunnittelee asuntoja.Tommi Parkkinen / Yle

Senaatti-kiinteistöt on tehnyt kaupat Lappeenrannan Rakuunamäellä sijaitsevista kahdesta kasarmi- ja asuntolarakennuksesta.

Rakennukset on ostanut Katja Ahola Bellurum-yhtiön nimissä. Katja Ahola työskentelee ICT-alan yrityksen, Aureoliksen toimitusjohtajana.

– Rakuunamäki on historiallisesti loistava alue. Me haluttiin lähteä rakentamaan toimintoja alueelle, sanoo Ahola.

Ahola mukaan suunnitteilla on Rakuunamäen kasarmialueen vanhaan oppilasasuntolaan hotelli ja ravintola. Niiden on tarkoitus avautua ensi kesään mennessä. Rakennukseen tulee 45 kahden hengen hotellihuonetta.

– Nyt käytetään iso osa ajasta siihen, että hotelli saataisiin avattua kesäsesongille ainakin osittain, kertoo Ahola aikataulusta.

Kesäksi on tarkoitus avata ainakin hotellia palveleva aamiaiskahvila. Hotellin ja kahvila-ravintolan liiketoiminnasta vastaa Aholan mukaan Bellurum-yritys.

Toiseen ostettuun rakennukseen asuntoja

Aholan ostamaan kasarmirakennukseen on suunnitteilla puolestaan asuntoja.

– Asunto-osakeyhtiön perustaminen on vielä kesken. Se on prioriteettilistalla kakkosena. Asuntoja aletaan rakentaa, kun saadaan hotellin liiketoiminta käyntiin.

Ahola tarjosi vanhasta oppilasasuntolasta 925 000 euroa, johon hän suunnittelee hotellitoimintoja. Toisen, asunnoiksi suunnitellun kasarimirakennuksen, hinta oli 275 000 euroa.

– Rakennukset ovat hyväkuntoisia. Niissä on upea tarina ja keskeinen sijainti, perustelee Ahola Rakuunamäen kiinteistöjen ostoa.