1. yle.fi
  2. Uutiset

Sipilä: Kansalaisuuden menettämismahdollisuutta tutkitaan huolella

Sipilän muistutti, että Suomea sitovat kansainväliset sopimukset ja perustuslaki.

Oulun seksuaalirikokset
Juha Sipilä
Juha SipiläYle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) totesi tiistai-illan A-studiossa, että eduskunta käsittelee parhaillaan seksuaalirikoksista saatavien rangaistusten koventamista.

– Ilmiö on jatkunut pitkään ja jokainen tapaus on liikaa, Sipilä sanoi.

Hänen huomautti, että turvapaikkaa hakeneiden tekemissä rikoksissa kansalaisten oikeustaju ja lain säätäminen eivät aina käy yksiin, koska Suomea sitovat kansainväliset sopimukset ja perustuslaki.

Kolmea lakia kiirehditään tällä vaalikaudella liittyen lapsia koskevaan seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Ne ovat tuomioiden koventaminen, poliisin suuremmat toimivaltuudet rikosten ennalta ehkäisemisessä, paljastamisessa ja selvittämisessä sekä kansallisuuslain muuttaminen.

Sipilän mukaan vaikein oikeudellisesti on kansalaisuuden menettämisen kysymys, mutta tämä mahdollisuus tullaan nyt tukimaan tarkoin.

– Meillähän on laki siitä maanpetos- ja terrorismitapauksissa ja nyt tutkitaan huolella pystytäänkö siihen ottamaan mukaan seksuaali- ja väkivaltarikokset.

Aiheesta aiemmin:

Eduskuntaryhmät linjasivat: Nämä kolme lakihanketta saatava läpi tällä vaalikaudella, hallituksen panostettava seksuaalirikosten estämiseen

Hallitus ja eduskuntaryhmät keskustelevat tänään seksuaalirikosten torjumisesta

Lue seuraavaksi