Lähde: Maailmanpankin johtajaksi harkitaan Pepsin ex-johtajaa – Ivanka Trump mukana valintaraadissa

Yhdysvaltain hallinnon lähde on nimennyt kolme henkilöä, joita Valkoinen talo harkitsee ehdolle Maailmanpankin johtoon.

Maailmanpankki
Kuvassa Indra Nooyi hymyilee, taustalla Maailman talousfoorumin logo.
Virvoitusjuomajätti PepsiCo:n hallituksen entinen puheenjohtaja Indra Nooyi on yksi Valkoisen talon suosikeista Maailmanpankin johtoon, kertoo nimettömänä pysyttelevä hallinnon virkamieslähde. Gian Ehrenzeller / EPA

Valkoinen talo harkitsee ainakin kolmea henkilöä asetettaviksi Maailmanpankin johtajaehdokkaiksi.

Yhdysvaltain hallinnon lähde kertoi tiistaina uutistoimisto Reutersille, että ehdokkaat ovat virvoitusjuomajätti PepsiCo:n hallituksen entinen puheenjohtaja Indra Nooyi, valtiovarainministeriön korkea-arvoinen virkamies ja ekonomisti David Malpass sekä kehitysmaissa toimivia yrityksiä avustavan Overseas Private Investment Corporationin johtaja Ray Washburne.

Viranomaislähteen mukaan kolmikon lisäksi on myös muita johtajaehdokkaita.

Myös sanomalehti New York Times (siirryt toiseen palveluun)kertoi aiemmin tiistaina, että Nooyi, Malpass ja Washburne ovat ehdokkaiden joukossa.

Nimet nousivat esiin tällä viikolla sen jälkeen, kun sanomalehti Financial Times kirjoitti viikonloppuna, että Yhdysvaltain presidentin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump on nostettu esiin mahdollisena ehdokkaana Maailmanpankin uudeksi pääjohtajaksi.Valkoinen talo kiisti kuitenkin nopeasti tiedot ja tarkensi, että Ivanka Trump ei ole ehdokas vaan mukana valitsemassa pääjohtajaa.

Maailmanpankin pääjohtajan virka tuli avoimeksi, kun nykyinen pääjohtaja Jim Yong Kim ilmoitti viime viikolla yllättäen, että hän eroaa tehtävästään kesken pääjohtajakautensa.

Maailmanpankin johtokunta on ilmoittanut ottavansa vastaan ehdokkuuksia helmikuun alusta lähtien. Kimin seuraaja nimetään huhtikuun puoleenväliin mennessä.

Lähteet: Reuters