Oululle luvassa tukea valtiolta epäiltyjen seksuaalirikosten vuoksi – tuen määrästä ja kohteesta ei vielä tarkkaa tietoa

Valtiovarainministeri Petteri Orpon esikunnasta kerrottiin, että lisätalousarvio on mahdollinen, mutta siitä ja summista päätetään vasta, kun sisällöt ja tarve ovat tiedossa.

Oulu
Oulun kaupungintalo
Timo Nykyri / Yle

Hallitus on varautunut antamaan lisää rahaa lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten torjuntaan.

Sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan hallitus tulee osoittamaan lisäpanostuksia poliisin, sosiaalityön, terveydenhuollon ja koulujen toimiin. Rahaa olisivat saamassa muun muassa verkossa tapahtuvaan houkutteluun puuttuvat nettipoliisit.

Myös seksuaalirikosvyyhdin keskipisteessä painivalle Oulun kaupungille on luvassa tukea valtiolta. Se, mihin ja millä euromäärillä panostuksia tarkkaan ottaen tehdään, on valtiovarainministeri Petteri Orpon käsissä. Orpon esikunnasta kerrottiin, että lisätalousarvio on mahdollinen, mutta siitä ja summista päätetään vasta, kun sisällöt ja tarpeet ovat tiedossa.

Mykkänen kertoi myös hallituksen pyytäneen ulkoministeriöltä toimenpidelistaa siitä, miten lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneet ihmiset saadaan tehokkaasti poistettua maasta.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)