Sooci Oy haluaa olla mukana monessa liemessä

Yhtiö valmistaa Liperin Ylämyllä liemiä ja kastikepohjia ravintoloille ja suurkeittiöille.

Liperi
Sooci Oy valmistaa 4000 litran kattiloissa kastikepohjia ja liemiä Liperin Ylämyllyllä
Kastikepohjat ja liemet porisevat 4 000 litran kattiloissa Ylämyllyllä.Petri Lassheikki / Yle

Liemiä ja kastikepohjia valmistava Sooci Oy on käynnistänyt tuotantonsa Liperin Ylämyllyllä.

Yhtiö alkoi rakentaa keittämöä Vaasan entisen leipomon tiloihin viime maaliskuussa. Ensimmäiset liemet hämmennettiin 4 000 litran kattiloissa myyntiin tammikuussa.

Operatiivinen johtaja Timo Melto kertoo, että keittämön perustaminen vie oman aikansa.

– Tässä on paljon tekniikkaa, putkia, koneita ja pumppuja. Ja sitten on vielä se, mitä sinne kattilaan laitetaan.

Yhtiön vetäjillä on vuosien kokemus alalta, mutta hyviä vinkkejä on otettu mieluusti vastaan.

– Koska olemme keittiömestareita, meillä on hyvä verkosto. Ollaan saatu nuorilta keittiömestareilta ideoita. Meillä on kyllä ihan viimeisin tieto siitä, mitä ravintoloissa tänä päivänä arvostetaan ja mitä ominaisuuksia tuotteet tarvitsevat, Timo Melto sanoo

Sooci työllistää kymmenkunta ihmistä.

Yhtiön tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti tuoreista lähiseudun raaka-aineista. Esimerkiksi juurekset tulevat Liperistä.

Keittämön asiakkaita ovat ravintolat ja suurkeittiöt.