1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fortnite

Fortnite-pelistä tarttuneet liikkeet hiotaan tikkiin tanssitunnilla – kaksi kurssia täyttyi heti, osa pojista jäi jonoon

Musiikkiopiston hiphop-tunnit on rakennettu Fortnite-hengessä Kaarinassa.

Suosittu Fortnite-peli on innostanut pojat tanssitunneille
Suosittu Fortnite-peli on innostanut pojat tanssitunneille

KAARINA Kaarinan Ristikallion lastentalolla on odottava tunnelma, kun 17 lasta odottaa pääsyä saliin. Alkamassa on musiikkiopisto Arkipelagin ensimmäinen Fortdance-tunti.

Tanssinopettaja Evgeny Kostyukov käy läpi tanssitunnin kappaleita ja liikkeitä. Musiikkivalikoima on laaja, sillä esittäjiä on tarjolla Michael Jacksonista Slipknotiin.

Tunti voi alkaa. Ryhmä tulee sisälle, joukossa vain muutama tyttö.

Fortdance-opettaja Evgeny Kostyukov Kuva: Petra Ristola / Yle

Tämä on historiallinen tilanne, sillä aikaisemmin Musiikkiopisto Arkipelagin tanssitunneille on osallistunut vain muutamia poikia. Nyt kaksi eri ryhmää täyttyi pääosin pojista välittömästi.

– Jonossa on vielä monta poikaa, ja pyrimme heillekin opetusta järjestämään, sanoo Musiikkiopisto Arkipelagin tanssinopettaja Katariina Gonzalez.

Fortdancea opettava Evgeny Kostyukov on rakentanut tanssitunnit niin, että mukana on Fortnite-pelistä tuttuja tanssiliikkeitä.

– Laitan hiphop-liikkeet sivuun ja otan Fortnite-liikkeet tilalle. Se on siinä: tanssitunti, jossa käytetään tiettyjä liikkeitä, sanoo Evgeny Kostyukov.

Musiikkiopisto Arkipelagin tanssinopettaja Katariina Gonzalez Kuva: Petra Ristola / Yle

Pojan idea osui ajan hermoon

Fortnite-henkisten tanssituntien järjestäminen käynnistyi erään pojan ideasta. Hän oli sanonut äidilleen, että lähtee tanssitunneille, jos siellä on pelistä tuttuja liikkeitä. Äiti otti yhteyttä Musiikkiopisto Arkipelagiin.

– Meillä oli tähdet oikealla kohdalla. Sali järjestyi, opettaja järjestyi ja loppujen lopuksi kaksi eri tanssiryhmää täyttyi heti, sanoo Musiikkiopisto Arkipelagin tanssinopettaja Katariina Gonzalez.

Lapset tanssivat Fortdance-tunnilla. Kuva: Petra Ristola / Yle

Ensimmäisen Fortdance-tunnin aluksi jokainen oppilas saa vuorollaan esittää yhden liikkeen, jonka muutkin tekevät. Liikkeiden kirjo on runsas, muutaman kerran flossataan oikein urakalla.

Fortdance-tunti sujuu nopeasti ja aika ajoin riehakkaasti. On aika laittaa moshaten, ja opettaja Evgeny Kostyukov vapauttaa hiuksensa poninhännästä. Liikkeiden lisäksi ääntäkin saa käyttää, ja sali raikuu hetken kaikenlaisista huudoista.

Tunti loppuu rentoutukseen. Valot sammuvat ja oppilaat pötköttävät rennosti lattialla hempeän pianomusiikin soidessa taustalla.

8-vuotias Joona Palken, 7-vuotias Juuli Menander ja 11-vuotias Saku Aarnio aikovat tulla tanssitunnille seuraavallakin kerralla. Toiveina olisi oppia uusia liikkeitä, kuten erilaisiiin asentoihin päätyviä voltteja takaperin.

– Flippin´ incredible, sen haluan oppia, sanoo Saku Aarnio.

Lapset tanssivat Fortdance-tunnilla. Kuva: Petra Ristola / Yle

Korjattu tanssinopettajan nimeä 18.4. kello 20.44.