Savonlinnassa aloitetaan välituntinuokkarit paikkaamaan suljettujen nuorisotilojen toimintaa

Välituntinuokkarit aloitetaan Punkaharjulta ja Kerimäeltä. Talvisalon koulu liittyy mukaan kuun vaihteessa.

Savonlinna
Nuoriso-ohjaaja Inka Mustasilta Sääminkitalolla Savonlinnassa
Nuoriso-ohjaaja Inka Mustasilta on tavattavissa välituntinuokkareissa Punkaharjulla ja Kerimäellä ensi viikolla.Yle

Savonlinnassa nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa määräaikoina kouluilla välituntinuokkareissa ensi viikosta alkaen. Nuoriso-ohjaaja Inka Mustasilta aloittaa välituntinuokkaritoiminnan Punkaharjulta ensi tiistaina ja Kerimäellä myöhemmin samalla viikolla. Talvisalon koulussa toiminta alkaa tammi–helmikuun vaihteessa.

– Välituntinuokkari tarkoittaa käytännössä samaa kuin nuorisotilatoiminta eli nuoriso-ohjaaja on tavattavissa koululla. Nuoret pystyvät välitunneilla juttelemaan nuoriso-ohjaajan kanssa, pelailemaan ja olemaan ryhmässä samassa paikassa, Mustasilta täsmentää.

Nuoriso-ohjaajat osallistuvat kouluilla tarvittaessa myös oppitunneille, jos esille on noussut aiheita, joita heidän toivotaan käsittelevän oppilaiden kanssa. Mustasilta mainitsee esimerkkeinä seksuaalirikokset ja sosiaalisen median.

– Käyn näistä ajankohtaisista aiheista oppitunneilla nuorten kanssa juttelemassa Kerimäellä ja Punkaharjulla, hän sanoo.

Savonlinnan kaupungin nuorisotilat Sääminkitalolla, Kerimäellä ja Punkaharjulla ovat olleet suljettuina vuodenvaihteesta lähtien, koska työntekijöitä on liian vähän. Nuoriso-ohjaajien määrää vähennettiin puoleen osana kaupungin säästökuuria.

Vapaa-aikatoimella oli ennen kaupungin henkilöstösäästöjä neljä nuoriso-ohjaajaa, mutta nyt heitä on vain kaksi. Nuoriso-ohjaajien työaika riittää muun muassa koulunuorisotyöhön ja mahdollisten pienryhmien kokoontumisiin etukäteen sovittuina aikoina nuorisotiloissa. Lisäksi heidän työpanoksensa keskittyy Ankkuri-toimintaan ja ennaltaehkäisevään päihdetyöhön.

Tarkennettu 17.1.2019 kello 8.55 välituntinuokkareiden alkamista Kerimäellä ja Talvisalon koulussa.

Lue myös:

Henkilöstösäästöt sulkivat kaupungin kolme nuorisotilaa Savonlinnassa

Nuori vaihtoi lääkkeitään tupakkaan – poliisi pyrkii puuttumaan tällaisiin rötöksiin jo ennalta