1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. moottoriurheilu

Suomen mahdollisesta F1-osakilpailusta virallinen selvitys – "Emme pakonomaisesti aja kisan saamista"

Iittin rakennettavalla Kymi Ringillä on tarkoitus tehdä MotoGP-kisan testiajoja elo-syyskuussa.

moottoriurheilu
Havainnekuva Kymi Ringistä
Arkkitehdit Sankari

Formula 1 -osakilpailun järjestämisestä Kymi Ring -moottoriurheilukeskuksessa tehdään virallinen selvitys. Moottoriurheilun suomalainen kattojärjestö AKK Sports on sopinut Formula One Groupin kanssa Suomen ja KymiRingin soveltuvuuden selvittämisestä F1-osakilpailun järjestämiseen. Sopimus on allekirjoitettu ja yhteistyö alkoi jo kesällä 2018.

– Olemme hakeneet opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta osakilpailuhaun vaatimusten selvittämiseksi. Emme pakonomaisesti aja kisan saamista vaan selvitämme, onko Suomella intressiä, mahdollisuuksia ja perusteltua syytä hakea osakilpailua tulevaisuudessa, sanoo AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio tiedotteessa.

Mahdollisuudet F1-osakilpailun saamiseksi Suomeen ovat hieman kasvaneet viime vuosina. F1-sarjan oikeudet myytiin kaksi vuotta sitten yhdysvaltalaiselle Liberty Media -yhtiölle, ja oikeuksia pitkään hallinnoinut Bernie Ecclestone joutui väistymään johtotehtävistään.

Kauppojen jälkeen F1-kisojen järjestäjät ovat ryhtyneet selvittämään muun muassa Kymi Ringin kelpoisuutta kisaisännäksi.

MotoGP-testiajot elokuussa

Keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Iittin rakennettava GP-rata on nyt 80-prosenttisesti valmis.

Iitissä on tarkoitus ajaa ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailu vuonna 2020. Osakilpailusta on jo sovittu sarjaa hallinnoivan Dornan kanssa, mutta tarkka päivämäärä ratkeaa vasta elokuussa tehtävien testiajojen jälkeen. Dornan ja Kymi Ringin sopimus kattaa vuodet 2020-2024.

Moottoriurheilukeskuksen rakennustyömaalla on tarkoitus saada räjäytystyöt valmiiksi talven aikana. Suoja-alueiden loppuosat rakennetaan kevään kuluessa. Asvaltoinnit toteutetaan touko–kesäkuun aikana

Lue seuraavaksi