Sean Ricks: Sukupuolisensitiivinen prinsessa Ruusunen

Vanhoista saduista pitää välillä pyyhkiä pölyt pois. Tässä mukaelma prinsessa Ruususesta, kirjoittaa Sean Ricks.

Olipa kerran tyttö. Eräänä päivänä hän tarttui ilkeän mummon noitumaan värttinän piikkiin. Siitä koitunut pisto sai tytön vaipumaan vuoteelleen ja nukahtamaan sikeään uneen. Uni valtasi myös koko linnanväen, kuninkaan ja hänen puolisonsakin. Ja ympäri maailmaa kulki tarina nukkuvasta kuninkaantyttärestä, jota enimmäkseen hänen ulkoisten ominaisuuksien, eikä sisäisen ihanuutensa, vuoksi kutsuttiin prinsessa Ruususeksi.

Vähän väliä tytön luo pyrki toisten valtakuntien prinssejä, jotka koettivat tunkeutua orjantappurapensaitten läpi linnaan. Heille oli päässyt syntymään käsitys, että heidän tulisi todistaa omaa miehuuttaan henkikultaansa säästelemättä. Huonostihan heille kävi. Jos joku pääsi lähellekään linnaa, orjantappurat tukkivat tien, kiertyivät poikapoloiseen kiinni ja terävillä piikeillään pistelivät hänet kuoliaaksi!

Kun oli vuosikymmeniä vierinyt, saapui jälleen vieraalta maalta prinssi. Hän kuuli vanhan ukon kertovan orjantappurapensasten peitoissa olevasta linnasta ja siellä nukkuvasta kuninkaan tyttärestä. Sama ukko kertoi myös isoisältään kuulleensa monen prinssin yrittäneen linnaan, mutta saaneen surmansa. Mutta koska kukaan ei opettanut poikaa kyseenalaistamaan ideaalimaskuliinisuuden läpeensä sävyttämiä sankaritarinoita, hän lähti prinsessa Ruususta etsimään.

Halu miellyttää omaa viiteryhmäänsä, epävarmuus ja teini-ikäisen kehossa jylläävät hormonit saivat hänet jatkamaan yhä kyseenalaisemmalta tuntuvaa matkaansa.

Nytpä olikin tasan sata vuotta kulunut ja prinsessa Ruususen heräämispäivä siis koittanut. Kun kuninkaan poika lähestyi pensaikkoa, hän näki pensaan uumenissa onneaan kokeilleiden nuorukaisten ruumiita. Orjantappurapensas kahisi tuulessa ja kuiskutteli kuninkaan pojan korviin kerskuvia ja pääosin valheellisia pokaustarinoita (siirryt toiseen palveluun), mutta vastentahtoinen halu miellyttää omaa viiteryhmäänsä, epävarmuus ja teini-ikäisen kehossa jylläävät hormonit saivat hänet jatkamaan yhä kyseenalaisemmalta tuntuvaa matkaansa.

Linnan pihalla hän näki hevosten ja koirien nukkuvan. Siellä nukkui myös palvelusväki, jonka mielestä sukupuolisensitiivisyys oli turhanpäiväistä höpötystä, ja heidän päänsä lepäsivät menneiden hyvien aikojen suojissa.

Kuninkaan poika, jota kukaan ei ollut elämässä kannustanut pohtimaan toisten rajoja, saapui torniin, avasi oven ja tuli luvatta tupaan, jossa prinsessa Ruusunen nukkui. Ja vaikka tyttö oli yhtä ihmeellisen ihana kuin poika oli mielessään ajatellut, hänen kurkkuaan alkoi kuristaa. Häntä epäilytti, mutta samalla hän tunsi ahtaiden mieskuvien painon harteillaan ja tarpeen todistaa, että hän toden totta on alfauros. Ei hän tiennyt Ruususesta ensimmäistäkään asiaa, mutta oliko sillä väliä? Pojan ystävä, jonka ääni särkyi vähän väliä äänenmurroksen vuoksi, oli vakuuttanut että tytöt tykkäävät, kun mies ottaa komennon. Varmasti ystävä tiesi mistä puhui?

Poika kumarsi kauhistuneena itselleen tuntemattoman tytön ylle, mutta ennen kuin heidän huulensa luvatta yhtyivät, kuninkaan tytär heräsikin itsekseen ja loi poikaan hämmentyneen katseen! Ilkeä mummo, joka taikoi tytön syvään uneen, oli vuosikausia kestäneen terapian johdosta päässyt työstämään vaikeita perhesuhteitaan ja päättänyt purkaa suutuspäissään langetetun taian.

Koko vääristyneen mieskuvan paino ei levännytkään hänen harteillaan.

Tyttö ja poika lähtivät yhdessä linnaan ja siellä kuningas puolisoineen ja koko hoviväki heräsivät ja katselivat kummastellen toisiaan. Prinssi taas huokaisi helpotuksesta. Koko vääristyneen mieskuvan paino ei levännytkään hänen harteillaan, ja hän oli tässä elämänvaiheessaan muutenkin kiinnostuneempi keppihevostelusta ja pleikkarin pelaamisesta kuin oman miehuutensa todistamisesta epävarmoille ikätovereilleen.

Ja linnan pihalla hevoset hirnahtaen heräsivät ja koirat haukahtaen; palvelusväki veti päänsä piilosta ja alkoi yhdessä pohtia, olivatko liian ahtaat sukupuolikäsitykset sittenkään järkeviä. He puhuivat kasvotusten ja välttelivät sosiaalista mediaa.

Pojalle ja prinsessa Ruususelle ei pidetty komeita häitä, koska he eivät tienneet ensimmäistäkään asiaa toisistaan eivätkä omasta kypsyvästä seksuaalisuudestaan. He elivät hyvän ja vaiherikkaan elämän kuolinhetkeensä asti, eivätkä antaneet ahtaiden sukupuolirooliodotusten määrittää itseään tai toisiaan.

Sean Ricks

Kirjoittaja on umpitamperelainen kahden tytön isä, joka harrastaa oluita ja pöytälaatikkorunoutta. Hän juontaaPerjantai-ohjelmaa ja uskoo, että parhaita keskusteluita ei käydä somessa.