Kenian hotelli-iskussa jo 21 kuollutta – lähes saman verran on vielä kateissa

Hotelliin tehdyn hyökkäyksen tekijäksi on ilmoittautunut somalialainen äärijärjestö al-Shabaab, mutta Kenian viranomaiset eivät ole ottaneet toistaiseksi kantaa järjestön väitteeseen.

Kenia
Kuvassa maastopukuihin pukeutuneet ja aseistetut sotilaat etenevät rivissä hotellin seinustalla.
Kenian turvallisuusjoukkojen operaatio hyökkääjiä vastaan nairobilaisessa DusitD2-hotellissa kesti kaikkiaan 19 tuntia. Epa-Efe/Dai Kurokawa

Kenian pääkaupungissa Nairobissa tiistaina tapahtuneessa hotelli-iskussa on kuollut ainakin 21 ihmistä, vahvistaa Kenian hallitus. Lisäksi viisi iskun tekijäksi epäiltyä on saanut surmansa.

Paikallisen Punaisen Ristin mukaan iskun jäljiltä 19 ihmistä on yhä kateissa. Lisäksi sairaaloihin on viety noin 30 loukkaantunutta.

Ilmeisesti somalialaisen äärijärjestön tekemä hyökkäys alkoi tiistaina iltapäivällä, kun ylellisen DusitD2-hotellin ja toimistokompleksin pysäköintipaikalla räjähti. Lisäksi hotellin aulaan tehtiin itsemurhaisku.

Tämän jälkeen ainakin neljä aseistautunutta miestä hyökkäsi rakennukseen. Hyökkääjien ja poliisin välillä käytiin tulitaisteluja vielä keskiviikkonakin. Kaikkiaan hotelli-iskusta käynnistynyt turvallisuusoperaatio kesti 19 tuntia.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut somalialainen äärijärjestö al-Shabaab, mutta Kenian viranomaiset eivät ole ottaneet toistaiseksi kantaa järjestön väitteeseen.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta kertoi keskiviikkona, että hotellin piiritys päättyi viiden jihadistin eliminointiin.

Lue lisää:

Kenian presidentti: Kaikki terroristit on surmattu, iskussa kuoli 14 ihmistä – Tämä Nairobin hotelli-iskusta tiedetään nyt

Suljimme keskustelun ja poistimme kommentit, koska emme pääsääntöisesti avaa keskustelua rikos- ja onnettomuusuutisissa.

Lähteet: Reuters, AFP, AP