Etelän lumimyräkkä sotkee lento- ja junaliikennettä myös Lapissa

Lento- ja junamatkustajien kannattaa varautua torstaina viivästyksiin Etelä-Suomen lumipyryn vuoksi.

rautatieliikenne
Finnairin lentokone Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Peruttujen lentojen joukossa on esimerkiksi yksi vuoropari Rovaniemen ja Helsingin välillä.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Lentoyhtiö Finnair peruu torstaina yli neljäkymmentä lentoa voimakkaan lumisateen vuoksi. Yhtiöstä kerrotaan, että lentojen asiakkaat reititetään muille vuoroille.

Peruttujen lentojen joukossa on useita kotimaan kohteita, mutta myös Suomesta lähteviä tai Suomeen saapuvia lentoja on peruttu. Lapin lennoista perutaan torstaina yksi vuoropari Rovaniemen ja Helsingin välillä ja Helsingistä Kittilän kautta Ivaloon menevä vuoropari. Finnairin mukaan asiakkaiden on syytä varautua myös viivästyksiin. Ajantasainen lista perutuista lennoista löytyy yhtiön verkkosivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Junakalusto voi olla myös ongelmissa

Myös junaliikenteessä on syytä varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruutuksiin, vaikka kaukoliikenteen vuoroja ei ole peruttu etukäteen. Pohjoisen kaukojunista eniten myöhässä on Helsingistä Rovaniemelle matkalla oleva juna, joka on jäänyt aamulla aikataulustaan vajaat 40 minuuttia. Muut pohjoisen kaukojunat liikennöivät aamulla lähes ajallaan.

VR:n mukaan kova tuuli ja pöllyävä lumi saattaa aiheuttaa kalustolle ongelmia. Pääkaupunkiseudulla hoidetaan lähijunaliikennettä harvennetuin vuoron, jotta esimerkiksi rantaradalla pystytään tekemään vaihteiden lumitöitä liikenteen turvaamiseksi.

VR suosittelee, että matkustajat tarkistavat junien aikataulut etukäteen ja varautuvat muutoksiin. Junien kulkutiedot löytyvät junat kartalla -palvelusta. (siirryt toiseen palveluun)