1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

Pohjois-Korean neuvottelija matkalla Yhdysvaltoihin

Kim Jong Chol on Pohjois-Korean johtava neuvottelija Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisissä ydinaseriisuntaneuvotteluissa.

Pohjois-Korea
Kim Jong Cho, Donald Trump  ja Mike Pompeo Kesäkuussa 2018.
Pohjois-Korean neuvottelija Kim Jong-chol (vas.) vieraili Yhdysvalloissa kesäkuussa 2018. Hän tapasi tuolloin Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon (kesk.) ja presidentti Donald Trumpin.AOP

Pohjois-Korean korkeassa asemassa oleva edustaja on saapunut Pekingiin, josta hänen odotetaan jatkavan Yhdysvaltoihin, eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap kertoi.

Kiinan ulkoministeriö vahvistaa, että Pohjois-Korean delegaatio on Kiinassa ja kauttakulkumatkalla.

Uutistoimistojen mukaan kyseessä on Pohjois-Korean johtava neuvottelija Kim Jong Chol, joka on mukana Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisissä ydinaseriisuntaneuvotteluissa.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean viestimet kertoivat aiemmin, (siirryt toiseen palveluun)että Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon ja Pohjois-Korean Kim Jong Cholinon määrä tavata perjantaina Washingtonissa.

Kaksikon on tarkoitus keskustella uudesta huippukokouksesta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin välillä.

On epäselvää, vieraileeko Cholin myös Valkoisessa talossa.

Aiemmin tammikuussa Kim Jong-un lupasi seuraavan tapaamisensa Trumpin kanssa johtavan tuloksiin, jotka tulevat miellyttämään kansainvälistä yhteisöä.

Trump on kertonut, että seuraavan tapaamisen paikasta käydään neuvotteluja. Esillä ovat olleet esimerkiksi Vietnamin Hanoi, Thaimaan Bangkok sekä Yhdysvalloissa Havaiji.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi