Vaaditaanko lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten torjumiseksi vielä kovempia toimia? Katso kyselytunti suorana klo 16

Yle näyttää eduskunnan kyselytunnin suorana kello 16–17.

Kyselytunti (Eduskunta)
Eduskunnan täysistunto 17.01.2019
Eduskunnan täysistunto 17.01.2019

Eduskunnan kyselytunnilla on torstaina todennäköisesti odotettavissa keskustelua ainakin lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Kyselytunnin idea on, että kansanedustajat pääsevät kysymään ministereiltä ajankohtaisista asioista. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ole paikalla.

Keskustelu lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista on lähtenyt koville kierroksille Oulun ja Helsingin tapausten myötä. Eduskuntaryhmät pääsivät tällä viikolla harvinaiseen yksimielisyyteen ja linjasivat, että kolme eduskunnassa jo käsittelyssä olevaa lakihanketta on saatava läpi tällä hallituskaudella.

Riittävätkö toimet kuitenkaan lopulta kaikille eduskuntapuolueille? Tuleeko esimerkiksi turvapaikanhakijoiden palautuksista keskustelua? Esimerkiksi siniset ja perussuomalaiset näkisivät mielellään vielä tiukempia toimia.

Voit katsoa alla olevalta videolta eduskuntaryhmien tiistaina pitämän tiedotustilaisuuden päätetyistä linjauksista.

 Peter Östman, Thomas Blomqvist, Aino-Kaisa Pekonen, Krista Mikkonen, Antti Lindtman, Antti Kaikkonen, Simon Elo, Kalle Jokinen ja Leena Meri eduskuntaryhmien puheenjohtajien tiedotustilaisuudessa Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyjä käsittelevän kokouksen jälkeen.
Eduskuntaryhmien tiedotustilaisuus seksuaalirikosten torjumisesta tiistaina 15.1.2019.

Myös hallitus kokoontui puimaan lapsiin kohdistuvien seksuaalirikoksen torjumista tiistaina ja kokoontuu uudelleen perjantaina.

Voit katsoa alla olevalta videolta pääministeri Juha Sipilän (kesk.), sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ja sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon kommentit aiheesta.

 Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) menossa hallituksen Oulun ja Helsingin epäiltyjen seksuaalirikostapauksia käsittelevään kokoukseen eduskunnassa Helsingissä 15. tammikuuta
Sipilän, Mykkäsen ja Elon infot hallituksen kokouksen jälkeen.

Kyselytuntia voi seurata suorana Yle Areenasta tai ylläolevaa kuvaa klikkaamalla. Kyselytunti alkaa kello 16. Yle näyttää kyselytunnin myös TV1:ssä kello 16–17.

Lisää aiheesta:

Eduskuntaryhmät linjasivat: Nämä kolme lakihanketta saatava läpi tällä vaalikaudella, hallituksen panostettava seksuaalirikosten estämiseen

Oulun poliisi: "Yksi uhri on ollut huumausaineiden vaikutuksen alaisena ennen kuin hänet on raiskattu"

Kaksi seksuaalirikoksista epäiltyä miestä vangittiin Oulussa – muut epäillyt vapaalla jalalla