Hyppää sisältöön

Santapark sai matkailutoimittajien palkinnon

Yritysryppäällä on vuosittain 100 000 vierasta yli 70 maasta.

Yrittäjät Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen. Kuva: Matkailutoimittajien Kilta ry.

Rovaniemeläinen perheyritys Santapark on palkittu vuoden matkailuyrityksenä. Palkinnon myönsi Matkailutoimittajien Kilta ry torstaina Matkamessuilla Helsingissä.

Santaparkin yritysryppääseen kuuluvat muun muassa joulupukin kotiluola, Arctic Treehouse Hotel ja "joulupukin salainen metsä" Joulukka.

Matkailutoimittajien mukaan yrittäjät Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen ovat päässeet nykyiseen tilanteeseen väsymättömällä työllä kotona ja maailmalla.

– Nyt heillä on vuosittain 100 000 vierasta yli 70 maasta. Yrityksessä on huomioitu myös ympäristö. Auringosta saadaan osa matkailijoiden käyttämästä energiasta, Matkailutoimittajien Killan tiedotteessa todetaan.

Matkailutoimittajien Kilta palkitsi lisäksi vuoden henkilönä karhumies Sulo Karjalaisen Kuusamosta ja vuoden matkailutekona Ylen ohjelman Egenland.

Matkailutoimittajien Kilta ry on matkailualaa seuraavien ammattikirjoittajien ja kuvaajien yhdistys, jossa on sata jäsentä. Yhdistys on palkinnut ansioituneita matkailualan kohteita ja henkilöitä vuodesta 1972 lähtien.