Millaista on tehdä työtä, jonka lopputuloksesta ei ole varmuutta? Viro-tunnelin puuhamies, animointiyrittäjä ja maakuntauudistaja kertovat

Ei muuta kuin hyppy tuntemattomaan! Kokemus karttuu kovalla työllä, eikä ensimmäisellä kerralla voi aina onnistua.

työelämä
Teemu Erämaa, Peter Vesterbacka ja Anne Jortikka
Yle

Tee työtä, jolla on tarkoitus. Näin kuului Puolustusvoimien iskulause vuosituhannen alussa. Mutta millaista on työskentely projektin eteen, joka ei mahdollisesti koskaan toteudukaan? Mitä tunteita herää, kun kovaa työpanosta ei palkitakaan? Kysyimme kolmelta ammattilaiselta, miten he puskevat työelämässä eteenpäin epävarmasta tulevaisuudesta huolimatta.

Liikemies Peter Vesterbacka on mahdottomalta vaikuttavien hankkeiden mestari. Tällä hetkellä mies puuhaa valtaisaa tunnelihanketta Helsingin ja Tallinnan välille. Arvion mukaan hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 15 miljardia euroa. Ensimmäiset junat on tarkoitus saada kulkemaan tunnelissa jouluaattona 2024.

Tunneliprojektinsa lisäksi Vesterbacka kaavailee EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisten opiskelijoiden pääsykoejärjestelmää Suomen korkeakouluihin. Tavoitteena on saada 150 000 ulkomaalaista korkeakouluopiskelijaa lähivuosina Suomeen.

Peter Vesterbacka, entreprenör och tunnelbyggare
Peter VesterbackaDerrick Frilund / Yle

Peter Vesterbacka, miltä tuntuu työskennellä projektin eteen, jonka toteutumisesta ei voi olla varma?

– Eihän tässä maailmassa ikinä mikään ole täysin varmaa. Olen tottunut tekemään tämän tyyppisiä projekteja. En näe mitään syytä, miksei tämäkin toteutuisi. Ainahan epäilijöitä riittää, varsinkin Suomessa, kaikissa hankkeissa. Moni epäilee myös ulkomaalaisten korkeakouluopiskeijoiden Suomeen tuomista, mutta kyllä me tehdään siitä totta, epäilijöistä riippumatta.

Mikä motivoi sinua jatkamaan eteenpäin?

– Saan vain enemmän virtaa siitä, että on näitä epäilijöitä. Olen niin tottunut siihen, että moni pitää enemmän tai vähemmän hulluna. Siihen tottuu, ja se on oikeastaan vain hauskaa.

Epäilijöitä ja selkäänpuukottajia aina riittää, mutta pitää uskoa siihen omaan juttuun.

Peter Vesterbacka

Miten kannustaisit tai neuvoisit muita samassa tilanteessa työssään olevia?

– Minun mielestäni pitää vain pyrkiä tavoitteeseen ja unohtaa kaikki epäilijät. Epäilijöitä ja selkäänpuukottajia aina riittää, mutta pitää uskoa omaan juttuun. Toisaalta täytyy olla uskallusta eikä saa pelätä epäonnistumisia. Faktahan on, että aina kun tekee jotain uutta, niin eihän kaikki aina onnistu ekalla kerralla. Voidaan tehdä 51 peliä ja 52. peli on sitten Angry Birds. Aina on hyvä muistaa, että yrittänyttä ei laiteta.

Animaatiostudio Nopian toimitusjohtaja Teemu Erämaa
Teemu Erämaa

Animaatiostudio Nopian toimitusjohtaja Teemu Erämaa on saanut tottua siihen, etteivät projektit aina toteudu. Studio työstää omien ideoidensa lisäksi aliurakoitsijana animaatioita tilaustyönä. Erämaan mukaan noin 30 prosenttia Nopian tekemistä töistä julkaistaan.

Toimitusjohtaja Teemu Erämaa, miltä tuntuu työskennellä projektin eteen, jonka toteutumisesta ei voi olla varma?

– Minulle se on osa jännitystä. Animaatioalalla on yleistä pitchata paljon ideoita yrityksille ja kilpailla muiden alan tekijöiden kanssa. Syke nousee ja sydän tuntuu repeävän rinnasta, kun jännityksellä odottaa sitä puhelua, että saimmeko projektin. Se on kuin uhkapeliä, mutta silti hauskaa.

– Olen tehnyt tätä niin pitkään, että on jo itsestäänselvyys, etteivät kaikki projektimme toteudu. Yleensä en ota torjuntaa henkilökohtaisesti, mutta kerran hylkäys iski kovaa, kun sitä perusteltiin sillä, ettei työmme laatu ole riittävän hyvää. Se ei ollut totta, ja siksi tuntui niin epäreilulta.

On hienoa tehdä työtä, joka tuottaa suurta iloa muille.

Teemu Erämaa

Mikä motivoi sinua jatkamaan eteenpäin?

– Alan jatkuva pieni uhkapeliaspekti ja taloudellisen tilanteen tuoma stressi antavat voimia yrittää kovempaa. On aivan upea tunne, kun pääsee näkemään oman kätensä jäljen, ja lopputulos on jotain aivan huikeaa. Silloin on helppoa istua takaisin työpöydän ääreen ja jatkaa tiimin ohjaamista eteenpäin. On hienoa tehdä työtä, joka tuottaa suurta iloa muille.

Miten kannustaisit tai neuvoisit muita samassa tilanteessa omassa työssään olevia?

– Muistuttaisin, että kokemusta ja taitoa saa vain harjoittelemalla ja todella kovalla työllä. Etenkin nuorten ihmisten on hyvä välillä ottaa kylmä suihku ja yrittää ymmärtää, ettei kaikkea voi saada heti. Nöyrä asenne on tärkeää alalla kuin alalla, mutta liian sinisilmäinen ei saa olla.

– Hyvät tukiverkostot, niin henkisesti kuin taloudellisestikin ovat tärkeitä. Kaikki eivät voi olla yrittäjiä, eikä kaikkea voi tehdä yksin. Tehokkaalla tiimillä pääsee paljon pidemmälle.

Satakunnan ely-keskuksen kehittämis- ja asiakkuuspäällikkö Anne Jortikka
Anne Jortikka

Porilainen Anne Jortikka valmistelee maakuntauudistusta Satakunnan ely-keskuksessa. Kehittämis- ja asiakkuuspäällikön tavoitteena on koota yhteen työnhakijoiden, yritysten ja työnantajien palveluita. Satakunnassa maakuntauudistuksen projektitoimistolla odotetaan jännityksellä eduskunnan hyväksyvän lakiesityksen, jotta uudistus astuisi konkreettisesti voimaan.

Anne Jortikka, miltä tuntuu työskennellä projektin eteen, jonka toteutumisesta ei voi olla varma?

– Epätoivoinen olo ei ole iskenyt, sillä kaikki se työ, mitä teemme uudistuksen eteen, tulee kuitenkin jollain tapaa hyödynnettäväksi. Tekemämme työ ei mene hukkaan, vaan on pohjaa tuleville uudistuksille. Kasvupalvelu-uudistusta tullaan viemään ainakin jollain tapaa eteenpäin, vaikka nykyinen eduskunta ei lakiesitystä saisikaan voimaan.

– Viime kesänä uudistukseen tuli jälleen vuosi lisää. Totta kai se hetkellisesti aiheuttaa sen, että suunnitelmat menevät uusiksi, mutta siinähän menevät. Yhden illan sitä saattaa kirota, mutta seuraavana aamuna täytyy sitten laittaa katse vain eteenpäin.

Mikä motivoi sinua jatkamaan eteenpäin?

– Uuden kehittäminen ja oppiminen, aivan ehdottomasti. Lisäksi mahdollisuus yrittää vaikuttaa lainsäädäntöön motivoi monella tasolla. Olemme kiertäneet ympäri eri kuntia ja tavanneet kuntapäättäjiä. Ne ovat äärimmäisen arvokkaita verkostoja, jotka konkretisoivat työmme merkitystä. Emmekä me tee tätä yksin, vaan uudistukset vaikuttavat valtavaan määrään ihmisiä, yrityksiä sekä tietysti taustaorganisaatioihimme.

Ei muuta kuin hyppy tuntemattomaan!

Anne Jortikka

Miten kannustaisit tai neuvoisit muita samassa tilanteessa omassa työssään olevia?

– Rohkeutta! Ei muuta kuin hyppy tuntemattomaan! Jostakin täytyy välillä luopua, että voi ottaa stepin eteenpäin. Ei tarvitse osata kaikkea, vaan tekemällä oppii. Muutos pelottaa aina, mutta kannattaa katsoa luottavasti ja avoimin mielin tulevaisuuteen. Muutokseen tarvitaan aina myös toisinajattelijoita. Jarruttajat ja heidän näkemyksensä ovat todella tärkeitä. Kriittisiäkin näkökulmia tarvitaan, siitä kehitys lähtee.