Lumisade ei aiheuttanut Pirkanmaalla suuria ongelmia

Lunta satoi keskiviikosta torstai-iltapäivään mennessä reilut kymmenen senttiä virallisella mittausasemalla Tampereen Härmälässä.

Talvisää
Lunta puun oksalla
Mari Siltanen / Yle

Pirkanmaalla on torstaina nautittu lumesta ja tehty sen kanssa töitä.

Sekä pelastuslaitoksella että poliisissa jopa hieman yllätyttiin siitä kuinka hyvin liikenne on sujunut.

Pelastuslaitoksella oli puoli kahteen mennessä ollut keskiviikon ja torstain aikana kuusi liikennetehtävää. Se on tavanomainen määrä normaalillakin kelillä.

Aamulla kehätiellä Tampereella henkilöauto ajoi rekan perään. Parkanossakin autoilija ajoi hidastavan rekan perään. Mänttä-Vilppulassa taas oli aamupäivällä kolmen auton peräänajo, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Bussiliikenteessä on ollut myöhästymisiä. Muutama junakin on ollut myöhässä, mutta pääosin junat kulkevat normaalisti.

Aamuiset sähkökatkot saatiin korjattua puoliltapäivin. Iltapäivällä ennen neljää Urjalassa oli muutama talous ilman sähköä.

Lumi innostaa liikkumaan

Lunta on Yle Tampereen kuulijoiden mukaan satanut paikoin parikymmentä senttiä. Virallisessa mittauspisteessä Tampereen Härmälässä lunta on satanut keskiviikon jäljiltä reilu kymmenen senttiä.

Laskettelurinteissä parhaimmat pohjat rinteisiin saa tykkilumella. Sastamalassa Ellivuoressa saadaan tämän viikon aikana viimeinenkin rinne valmiiksi.

Lumisade ei kuitenkaan haittaa, päinvastoin, sanoo rinnevastaava Harri Ryömä.

– Kun on luonnossa lunta, niin ihmiset ymmärtävät, että sitä on rinteessäkin. Kausikorttikampanjan ansiosta väkeä on ollut hyvin rinteessä. Toivotaan, että sama tahti jatkuu. Näyttää tosi hyvältä.