Rovaniemeläinen päiväkotiketju kasvaa nopeasti – avasi päiväkodin myös Ouluun

Kotola avasi vuoden alussa päiväkodit Rovaniemelle ja Ouluun.

päivähoito
Lapset ja päiväkodin johtaja pöydän kokoisten tablet-tietokoneiden ääressä.
Pöydän kokoisia tablet-tietokoneita Kotolan Soittajankankaan päiväkodissa Oulussa. Kuvassa vasemmalta oikealle: Aatos Hytönen, Auni Hytönen, Veikko Kovalainen ja päiväkodin johtaja Katariina HyrkäsKotola

Rovaniemeläinen yksityinen päiväkotiketju Kotola laajentaa. Yritys avasi vuoden alussa päiväkodit Rovaniemelle ja Ouluun.

Yrittäjä Mari Jolanki sanoo, että Rovaniemen uusi päiväkoti aloitti Vapaudentiellä tyhjinä olleissa liiketiloissa. Oulussa yritys avasi päiväkodin Suomen Hoivatilat -yhtiön rakennuttamassa uudisrakennuksessa. Yritys on tiloissa vuokralaisena.

– Oulun uudisrakennus maksoi kolme miljoonaa euroa. Päiväkoti on tarkoitettu 120 lapselle, mutta ensi syksynä se kasvaa 190-paikkaiseksi, Jolanki kertoo.

Yrittäjän mukaan Taikametsän päiväkoti Vapaudentielle avautui pikavauhtia Rovaniemen kaupungin toiveesta.

– Rovaniemellä oli pitkä jono lapsia odottamassa hoitopaikkaa ja tyhjä liiketila löytyi nopeasti.

Lapsi päiväkodissa.
Pekko Palosaari Kotolan Taikametsän päiväkodissa Rovaniemellä.Kotola

Tähtäimessä Ylikylä

Jolangin yrityksellä on Rovaniemellä nyt neljä päiväkotia ja yritys haluaisi viidennen päiväkodin Ylikylään suunniteltuun liiketilaan. Päiväkoti tulisi vuokralaiseksi liiketilaan.

– Olemme hakeneet päiväkotiyrittäjiksi Ylikylään, mutta niin on moni muukin alan yritys. Koulutuslautakunta valitsee yrittäjän tammikuun lopussa, Jolanki sanoo.

Kotolalla on tällä hetkellä 79 työntekijää. Yhtiö on varsin nuori, sillä se aloitti vuonna 2015. Aluksi Kotolalla oli englanninkielinen päiväkoti Rovaniemellä. Nykyään sillä on paikkakunnalla päiväkodit myös Saarenkylässä, Mäkirannassa ja Vapaudentiellä.

Jolanki omistaa miehensä kanssa myös kolme ruokakauppaa Rovaniemellä. Lisäksi hän on keskustan kaupunginvaltuutettu.