MLL torjuu seksuaalista häirintää koulutusten avulla Varsinais-Suomessa

Seksuaalista häirintää torjutaan varsinaissuomalaisissa kouluissa seuravaaksi myös MLL:n koulutusten avulla. 

Lyhyet
Läheltä
Yle

Mannerheimin lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri aloittaa tänä vuonna koulutukset kuudessa Turun yläkoulussa ja toisen asteen oppilaitoksessa. Koulutuksen tavoitteena on lisätä lasten, nuorten ja aikuisten tietoisuutta häirinnästä ja ennaltaehkäisemään sitä.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin Uskallamme puhua, kestämme kuulla! – Nuorten seksuaalisen häirinnän ehkäisy -hanke käynnistyi viime syksynä.

MLL:n mukaan seksuaalista häirintää ehkäisevien koulutusten kysyntä on ollut jatkuvassa kasvussa. Kysely- ja tutkimustiedot kertovat mittavasta ongelmasta, johon on tärkeää puuttua, painottaa MLL.

Hanke haluaa tuoda lasten ja nuorten kokemukset esiin ja osallistaa niin nuoret kuin aikuisetkin pohtimaan ratkaisuja ongelman torjumiseksi.

– On tärkeää osallistaa keskusteluun kaikki eri osapuolet, koska aihe on koko yhteiskunnan yhteinen ongelma. Jos seksuaalisesta häirinnästä puhuttaisiin avoimemmin, jatkossa voitaisiin kenties välttyä Oulun ja Helsingin tilanteiden kaltaisilta tapahtumasarjoilta. Aikuisten pitäisi kysyä nuorilta useammin, mitä heille kuuluu, sanoo hankkeen koordinaattori Outi Lehtinen tiedotteessa.