Katariinan uimahallissa polskii vuosittain 190 000 uimaria – riittääkö Kotkaan yksi uimahalli?

Kaupunginjohtaja esittää toisen uimahallin sulkemista.

uimahallit
Altaita uimahallissa
Antti Ojala / Yle

Kotkansaarella sijaitsevan Katariinan uimahallin sulkeminen toisi painetta Kotkan toiseen uimahalliin Karhulaan. Katariinan uimahallissa on vuosittain noin 190 000 kävijää.

– Uimahalli on hyvin aktiivisessa käytössä aamusta iltaan ympäri vuoden. Iltaisin on paljon sellaista toimintaa, jota on ollut mahdollista järjestää vain Katariinan uimalassa. Sitä ei välttämättä pystytä samassa mittasuhteessa järjestämään Karhulan päässä, arvioi liikuntapäällikkö Esko Halonen.

Kaupungin torstaina julkistettu säästölista ehdottaa Katariinan uimahallin sulkemista tänä vuonna. Katariinan uimahalli on remontoitu viimeksi noin 20 vuotta sitten, ja se vaatisi isoja korjauksia. Esimerkiksi allas vuotaa hallin kellaritilaan.

Ainoastaan maauimalan ulkoallas pysyisi kesäkäytössä. Ennen tulevaa kesää maauimalassa on tarkoitus tehdä pientä vuosittaista korjausta.

Lähivuosien aikana maauimalaa aiotaan remontoida enemmän.

– Talousarviossa on tällä hetkellä budjetoitu maauimalan kunnostamiseen kaksi miljoonaa euroa. Olemme käynnistämässä sitä muutaman vuoden kuluttua. Ajatuksena on ollut, että jos varsinainen uimahalli menee kiinni, pystyisimme laittamaan maauimalan kuntoon ennen uuden uimahallin rakentamista, kertoo Kotkan toimitilapäällikkö Tero Huusko.

Päätöksiä uuden uimahallin rakentamisesta Kotkaan ei vielä ole.

Kotkan säästölista tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn ensi maanantaina.