Yli sadan vuoden perinne päättyy: Kuopion kaupunki luopuu polttopuun myynnistä

Kaupungin halkotarha on Kuopion suurin yksittäinen polttopuun myyjä. Se on auki viimeistä päivää ensi viikon torstaina.

polttopuu
Kuopion kaupungin halkotarha.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion kaupunki on päättänyt luopua oman polttopuukaupan pyörittämisestä.

Päätöksen taustalla ovat kaupungin tiedotteen mukaan markkinatilanteen muutokset. Kuopion Energian vuosikymmenen alussa tekemien investointien myötä aiemmin vähäarvoinen lehtipuu menee nyt entistä paremmin kaupaksi metsähakkeena. Halkotarhan toiminta on myös ollut viime vuosina huonosti kannattavaa.

Kaupungin halkotarha sijaitsee Kumpusaaressa Kuopion Energian Haapaniemen voimalaitoksen lähistöllä. Se on ollut Kuopion suurin yksittäinen polttopuun myyjä. Tarhalta on myyty vuosittain 2 000–3 000 heittokuutiometriä polttopuuta.

Kaupungin halkotarhan toimintaa on hoitanut yli 20 vuoden ajan erillinen sopimusyrittäjä kaupungin lukuun. Kuopiolla on ollut oma halkotarha yli sadan vuoden ajan, mutta tarkka perustamisajankohta ei ole tiedossa.

Kaupungin halkotarhan pyörittäjä jatkaa yksityisenä

Kaupunki muistuttaa, että Kuopiossa on lukuisia yksityisiä polttopuun myyjiä. Polttopuuta myydään pienissä erissä myös huoltoasemilla ja rautakaupoissa. Lisäksi kaupungin halkotarhan nykyinen pyörittäjä jatkaa bisnestä itsenäisenä yrittäjänä nykyisen halkotarhan vieressä.

Halkotarha on viimeistä päivää auki ensi viikon torstaina kello 12–18. Myynnissä on enää sekalehtipuuta. Torstain jälkeen jäljellä olevaa polttopuuta voi vielä tilata kaupungin nettisivuilta tai puhelimitse. (siirryt toiseen palveluun)