1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Kuopiolaisen naisjalkapallon liigataru ei ehkä sittenkään katkea – KuPSille aukesi pieni takaportti, kun mestari ei täyttänytkään ehtoja

KuPS on naisten liigan täydennysmenettelyssä toisella sijalla.

Kuopiolainen edustustason naisjalkapallo siirtyi viime vuoden lopulla Kuopion Palloseuran alaisuuteen. Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Kuopiossa saatetaan sittenkin nähdä naisten liigatason jalkapalloa tulevalla kaudella.

Palloliitto kertoi torstai-iltana, että naisten liigan hallitseva mestari vantaalainen PK-35 ei täyttänytkään liigalisenssiin vaadittavia ehtoja.

Kuopion Pallokissat putosi viime syksynä naisten jalkapallon Ykköseen ja toiminta jatkuu nyt Kuopion Palloseuran alaisuudessa. KuPS on liigan täydennysmenettelyssä toisella sijalla helsinkiläisen Pallokerho-35:n jälkeen. KuPSin nousu liigaan vaatisi siis todennäköisesti sen, että helsinkiläisseura ei täyttäisi liigalisenssin ehtoja tai ei hakisi lisenssiä ollenkaan.

KuPSin naisten päävalmentaja Ollipekka Ojala vahvistaa, että seura tulee ottamaan liigapaikan vastaan, jos sitä KuPSille tarjotaan. Seura on ilmoittanut, että se tavoittelee joka tapauksessa paluuta liigatasolle heti ensimmäisellä Ykkösen kaudellaan.

– Nousu tulisi [jos KuPS saisi liigapaikan] nopeammin kuin osattiin odottaa, mutta emme missään nimessä jättäisi mahdollisuutta käyttämättä.

Ojala arvioi, että aikaistettu liiganousu saattaisi tietää joitakin ylimääräisiä pelaajahankintoja.