Lapin uusia poliiseja joudutaan houkuttelemaan etelästä asti

Tällä hetkellä ei ole juurikaan työttömiä poliiseja rekrytoitavaksi.

poliisi
Lahtelainen poliisi kuvituskuvassa poliisiaseman pihassa.
Emilia Malin / Yle

Lapin poliisilaitos on hakenut muutamaa lisäpoliisia Keski- ja Ylä-Lappiin eduskunnan hyväksymän lisärahoituksen turvin. Hakemuksia ei ole vielä käsitelty, joten varmuutta poliisien määrästä ei ole.

Lapin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jyrki Pelkonen sanoo, että Lappiin yritetään houkutella poliiseja etelästä asti.

– Poliisien rekrytointi on nyt haasteellista. Tällä hetkellä kaikki valmistuneet poliisit ovat työllistyneet, eikä meillä ole työttömien poliisien joukkoa kortistossa. Aina, jos me saamme vihiä, että etelässä on pohjoisessa syntyneitä poliiseja haikailemassa kotipuoleen, niin silloin me tartumme tilaisuuteen ja tarjoamme töitä täältä.

Enontekiölle ei ole tulossa vieläkään pysyvää poliisipartiota. Siellä partioi kuitenkin tiettyinä päivinä kaksi nimikkopoliisia Muoniosta käsin. Omat poliisit saadaan Enontekiöllekin vasta sitten, jos eduskunta päättää reilusta tasokorotuksesta poliisien määrään esim. ensi vaalikaudella.

Lue lisää

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Ylen kyselyssä: Suomeen tarvitaan lähivuosina 650 poliisia lisää – vain kokoomus empii