Huumevelkojen perijät pahoinpitelivät uhrinsa henkihieveriin – käräjäoikeus tuomitsi tekijät pitkiin vankeustuomioihin

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kolme miestä kuuden tai yli kuuden vuoden vankeustuomioihin tapon yrityksestä.

väkivaltarikokset
kouvola käräjäoikeus istuntosali 5
Etelä-Karjalan käräjäoikeus.Yle

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut Lappeenrannan Lauritsalassa tapon yritykseen syyllistyneet kolme miestä ja yhden naisen pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Tapon yrityksen lisäksi kaikki tuomittiin törkeän kotirauhan rikkomisesta ja eriasteisista huumausainerikoksista. Miehet olivat myyneet amfetamiinia ja Subutexia useille ostajille ainakin Lappeenrannassa vuosina 2017 ja 2018.

Alle kolmekymppisistä miehistä yksi tuomittiin 6 vuodeksi 10 kuukaudeksi, toinen 6 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ja kolmas 6 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Parikymppinen nainen sai 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Tuomitut määrättiin lisäksi maksamaan uhrille yhteisvastuullisesti korvauksena kivusta, tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä yhteensä 30 000 euroa.

Myös uhri sai tuomion. Käräjäoikeus määräsi hänelle 10 kuukautta ehdollista huumausaineiden hallussapidosta ja myynnistä.

Uhri oli tilannut matkapuhelimellaan ulkomailta amfetamiinia, joka oli tullut hänelle postitse kirjeenä.

Pahoinpitely alkoi asunnossa ja jatkui läheisessä hallissa

Miehet hyökkäsivät kommandopipoihin naamioituneina viime elokuussa yksityisasuntoon ja pahoinpitelivät asunnossa olleen miehen henkihieveriin. Kolmikon rikoskumppanina toiminut nainen teki uhrin luona harhautuskäynnin ja päästi miehet sisään.

Asunnossa uhria muun muassa lyötiin metalliputkella, ammuttiin ilmapistoolilla eri puolille vartaloa sekä viilleltiin puukolla sekä potkittiin ja mukiloitiin nyrkeillä.

Uhrin suu peitettiin ja kädet sidottiin ilmastointiteipillä, minkä jälkeen hänen pahoinpitelyään jatkettiin läheisessä hallissa.

Uhri oli pahoinpitelyn jäljiltä lähes tiedoton, ja hänen vammojensa hoidossa tarvittiin välitöntä leikkaushoitoa sairaalassa.

Teon motiivina oli huumevelkojen periminen. Uhrille oli kertynyt pikku hiljaa velkaa maksamatta jääneistä Subutex-tableteista, joita hän oli ostanut yhdeltä tekijöistä sekä myynyt eteenpäin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.