Hyppää sisältöön

Kemin perinteinen Lumilinna sai rinnalleen kesänkin kestävän lumilinnan – aluetta kehitetään ympärivuotiseksi

Kemin lumilinna on tänä vuonna kummituslinna. Uuden ympärivuotisen tilan teemana on puolestaan satulinna.

Kuva: Laura Valta / Yle

Kemin perinteinen Lumilinna on saatu jälleen valmiiksi lähes ennätysajassa eli kahdessa viikossa. Lauhan alkutalven takia linnan rakennustyöt päästiin aloittamaan vasta loppiaisena.

Kemin 24. linna on aiempaa pienempi, sillä samaan aikaan viereen on rakennettu ympärivuotista lumilinnaa.

Linnassa on satsattu hotellihuoneisiin, joita on yhteensä 14.

Hotellihuoneen lumiveistoksen valaistusta viimeisteltiin vielä vuorokausi ennen avajaisia. Kuva: Laura Valta / Yle

Ulkolumilinna avataan suunnitellusti lauantaina 19.1. Ympärivuotisen lumilinnan ravintola- ja veistostilaan pääsee tutustumaan aluksi vain opastettuna, sillä rakennusta viimeistellään vielä sekä ulkoa että sisältä.

Kuva: Jenni Mehtonen / Yle

Ympärivuotisen lumilinnan rakentaminen viivästyi jo syksyllä, ja se päästään avaamaan kokonaan vasta helmikuussa.

Lauha alkutalvi näkyy myös ympärivuotisen lumilinnan niin sanotussa kylmätilassa: sen ravintola ja veistokset on jouduttu tekemään ostetusta jäästä. Tavallisesti linnaan on käytetty viereisen Perämeren jäätä, mutta tänä talvena meri ei rakentamisen alkaessa ollut tarpeeksi jäässä eikä lumen tekoonkaan päästy tarpeeksi aikaisin.

Ympärivuotisessa lumilinnassa on satulinna ja liukumäki. Kuva: Laura Valta / Yle

Kemin 24. lumilinnan teema on kummituslinna, ja ensimmäisen ympärivuotisen SnowExperience -tilaa teemoittaa puolestaan satulinna.

Noitaveistos Lumilinnan ravintolan seinässä. Kuva: Laura Valta / Yle

Aluetta ja palveluja kehitetään

Kemin Matkailu Oy on satsannut voimakkaasti merenrannassa sijaitsevan Lumilinna-alueen kehitykseen. Pelkästään ympärivuotinen lumilinna on 9,5 miljoonan euron satsaus, minkä lisäksi alueelle on muun muassa valmistunut viime vuosina lasihuviloita majoituskäyttöön.

Myös palvelutarjonta on kasvanut voimakkaasti. Tänä vuonna uutta tarjontaa on yrittäjä Ilmari Mäenpään kupoli eli dome, jossa voidaan järjestää erilaisia kulttuurielämyksiä ja projisoida revontulet kupolin kattoon laservaloilla.

Kuva: Laura Valta / Yle

– Haluamme tänne meidän ympärille uusia toimijoita, jotka tuottavat lisää ohjelmapalveluja meidän asiakkaiden käytettäväksi. Nyt on saatu kulttuuritarjontaa lisäävä tuote, myhäilee matkailuyhtiön toimitusjohtaja Susanna Koutonen.