Huittisten viiden auton kolarin aiheuttajaa epäillään liikennerikoksesta

Ohittamaan lähtenyt ajoneuvo törmäsi vastantuleviin autoihin sekä ohittamaansa ajoneuvoyhdistelmään. Kolarissa loukkaantui poliisin mukaan kaksi henkilöä.

Huittinen
Ambulanssi Satakunnan keskussairaalan (Satasairaalan) edessä Porin Tiilimäellä tammikuussa 2019.
Ambulanssi Satakunnan keskussairaalan edustalla.Antti Laakso / Yle

Poliisi epäilee torstai-iltana Satakunnan Huittisissa sattuneen kolarin aiheuttajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kolari sattui valtatie 2:lla noin kello 22:30, kun Huittisten suunnasta Raumaa kohti matkanneen henkilöauton mieskuljettaja lähti ohittamaan edellään ajanutta ajoneuvoyhdistelmää.

Ohituksen aikana hieman yli 60-vuotias kuljettaja huomasi, että vastaan oli tulossa useita ajoneuvoja. Hän yritti keskeyttää ohituksen, mutta epäonnistui.

Vaikeat olosuhteet

Miehen auto törmäsi kolmeen vastaantulevaan henkilöautoon ja lisäksi ohittamansa yhdistelmän perävaunuun. Poliisin mukaan kaksi henkilöä loukkaantui, mutta näiden vammoista ei ole tietoa.

Pelastuslaitos kertoi viime yönä, että loukkaantuneita olisi ollut kolme, joista yksi henkilö eli ohittanutta autoa ajanut mies olisi loukkaantunut vakavasti.

Autot vaurioituivat onnettomuudessa pahoin. Tie onnettomuuspaikalla oli jäinen ja liukas. Pöllyävä lumi vaikeutti poliisin tiedotteen mukaan olosuhteita entisestään.