Poliisin esitutkinta valmistui: Vantaan Jumbon koruliikemurtoa oli suunniteltu yli kuukausi

Epäillyistä oli tullut vihje ja he olivat valmiiksi poliisin tarkkailussa.

Kauppakeskus Jumbo
Ihmisiä kävelee ohi suljetun Laatukorun myymälän kauppakeskus Jumbossa.
Mohamed El Bouari / Yle

Koruliikemurtoa kauppakeskus Jumboon oli suunniteltu ainakin toista kuukautta, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisi sai valmiiksi esitutkinnan Laatukoru-liikkeen murrosta, joka tapahtui lokakuun lopussa Jumbossa Vantaalla. Koruliikkeeseen oli päästy laskeutumalla kattoikkunan kautta sisään kauppakeskukseen ja rikkomalla liikkeen ikkuna. Liikkeestä oli viety koruja ja kelloja noin 800 000 euron arvosta.

Murrosta epäillään kolmea miestä, jotka poliisi otti kiinni asunnosta Vantaalta vain noin kahdeksan tuntia teon jälkeen. Anastettu omaisuus löytyi samasta huoneistosta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että kolmikko suunnitteli tekoa ainakin syyskuun puolivälistä lähtien. Poliisin mukaan kolmikko oli kartoittanut sopivaa tekopaikkaa ja hankkinut tarvittavia varusteita.

– Ne ovat kolme henkilöä, jotka olivat olleet poliisin tarkkailun ja seurannan kohteena syyskuun puolivälistä lähtien, sanoo rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Minkkisen mukaan epäiltyjen jäljille päästiin nopeasti tutkintatyön ansiosta. Apua saatiin Helsingin poliisilaitokselta, joka oli tarkkaillut kyseisiä henkilöitä Virosta tulleen vihjeen perusteella.

Kiinniotetut miehet ovat vangittuina todennäköisin syin epäiltynä törkeästä varkaudesta. Heidän epäillään osallistuneen murron suunnitteluun ja toteuttamiseen. Seuraavaksi juttu etenee syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Heti murron jälkeen otettiin kiinni myös neljäs mies. Hänet päästettiin kuitenkin pian vapaaksi, eikä poliisi epäile häntä Jumbon tapauksessa.

Lue lisää:

Varkaat laskeutuivat köysillä koruliikkeeseen – saaliiksi Jumbosta koruja ja muita arvoesineitä peräti 800 000 eurolla

Vantaan Jumbon kultasepänliikkeeseen murtautuneet otettu kiinni

Kahden varkaan isku kulta- ja kellosepänliikkeeseen Vantaan Jumbossa kesti vain kaksi minuuttia – Poliisi: saalis satoja tuhansia euroja