Kuopion kaupunginteatterin vesivahinko pilasi pientä näyttämöä – "Vaikutukset vähäisiä"

Päivystävän palomestarin mukaan teatterin rakenteet ja irtaimisto kärsivät isoista vahingoista. Teatteri tiedottaa, että vain yksi esitys perutaan.

vesivahingot
Kuopion kaupunginteatteri
Matti Myller / Yle

Kuopion kaupunginteatterin pieni näyttämö vahingoittui lauantaiyönä vesivahingossa, kertoo pelastuslaitos. Kaupungiteatterin tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) ison vesivahingon vaikutukset ovat kuitenkin vähäisiä ja vain yksi Syyssonaatin esitys perutaan lauantaina 19.1.

Vesivahinko sattui yöllä pienen näyttämön kohdalla, ja vettä valui alaspäin niin, että sitä on yhteensä kolmessa kerroksessa. Pelastuslaitos sai poistettua enimmän osan vedestä aamukuuteen mennessä.

Pelastuslaitoksen mukaan teatterin rakenteet ja irtaimisto kärsivät isoista vahingoista. Vettä pääsi arviolta tuhansien neliöiden alalle.

Vesivahingon syyksi on varmistunut sprinkleriputken vioittuminen, kertoo päivystävä palomestari Antti Korhonen STT:lle. Vahinkoa pahensi Korhosen mukaan se, että myös pienen näyttämön vesiseinä laukesi ja vesi levisi näyttämölle. Vesiseinä on vesisumua, jonka tarkoituksena on ruiskuta näyttämön ja yleisön välille, jos näyttämöllä syttyy tulipalo.

Korhosen mukaan vesi vahingoitti ainakin kellarissa sijaitsevaa rekvisiittaa.

– Ainakin osin joudutaan sulkemaan, kertoo turvallisuuspäälikkö Lauri Holappa sanoo.

Pelastuslaitos sai vuodosta tiedon automaattisena paloilmoituksena lauantain vastaisena yönä puoli kahden jälkeen. Teatterissa ei ollut tuolloin ketään paikalla.

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Rakennuksessa valmistui 2014 iso remontti, joka kesti pari vuotta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus