Meksikon bensiinionnettomuuden uhreja jo yli 60 – varkaat puhkaisivat polttoaineputken ja aiheuttivat tulimyrskyn

Öljy- ja bensiinivarkaudet ovat Meksikossa miljardibisnes.

Öljypalo
Palomiehet sammuttavat tulipaloa ja keräävät uhreja.
Palomiehet sammuttavat tulipaloa ja keräävät uhreja.Alfredo Estrella / AFP

Meksikossa ainakin 66 ihmistä on kuollut ja yli 70 saanut palovammoja, kun rikollisten puhkaisema polttoaineputki syttyi tuleen. Kymmeniä ihmisiä on myös ilmoitettu kadonneiksi.

Varkaat olivat poranneet putkeen reiän, josta he ottivat talteen ulos suihkuavaa polttoainetta.

Viranomaisten mukaan paikalla oli ollut myös paikallisia asukkaita, jotka keräsivät polttoainetta kaikenlaisiin käsillä oleviin astioihin, kuten ämpäreihin ja roskatynnyreihin.

Poliisi oli saanut tiedon Pemex-öljy-yhtiön putkeen tehdystä reiästä kello 17 paikallista aikaa. Kahta tuntia myöhemmin polttoaine syttyi räjähdysmäisesti tuleen.

Silminnäkijöiden mukaan tulinen suihku ylsi usean metrin korkeuteen. Paikalla on suuri tulipalo.

Meksikolaisia sotilaita vartiossa onnettomuuspaikan lähellä.
Meksikolaisia sotilaita vartiossa onnettomuuspaikan lähellä Meksikon Tlahuelilpanissa.AFP

Turmapaikka sijaitsee lähellä Tlahuelilpanin pikkukaupunkia Hidalgon osavaltiossa noin sata kilometriä pääkaupungista Mexicosta pohjoiseen.

Öljy- ja polttoainevarkaudet ovat Meksikossa suurta liiketoimintaa. Energiayhtiöt menettävät vuosittain arviolta kolmen miljardin dollarin arvosta tuotantoaan.

Presidentti Andres Manuel Lopez Obrador on surunvalittelunsa yhteydessä kehottanut viranomaisia torjumaan varastelua entistä tehokkaammin.

Myös Hidalgon naapuriosavaltiossa Queretarossa syttyi eilen öljypalo, kun luvattomasta reiästä valunut polttoaine syttyi tuleen.

Keskustelu on suljettu ja kommentit piilotettu, koska emme pääsääntöisesti avaa keskustelua rikos- tai onnettomuusuutisiin.

Lähteet: AP, Reuters, AFP