1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Valkeakosken kaksoismurhasta epäiltyjä yritettiin kuulla – "Keskusteluyhteyttä ei ole oikein syntynyt"

Poliisin mukaan henkirikoksia yritettiin peitellä tulipalolla asunnossa.

Kerrostalo julkisivun puolelta kuvattuna Valkeakoskella 19. tammikuuta. Kuva: Mika Kylmäniemi / Lehtikuva

Poliisi pääsi sunnuntaina kuulemaan Valkeakosken kaksoismurhasta epäiltyjä, mutta kuulustelujen anti jäi laihaksi, Sisä-Suomen poliisista kerrottiin.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan "keskusteluyhteyttä ei ole oikein syntynyt".

– Sanotaan näin, että he ovat käyttäneet tehokkaasti hyväksi oikeutta olla vaikuttamatta asian selvittämiseen, Kinnunen muotoili.

Kaksi tamperelaismiestä otettiin kiinni lauantaina kaksoismurhasta epäiltyinä. Vuosina 1985 ja 1989 syntyneitä miehiä ei pystytty heti kiinnioton jälkeen kuulemaan, koska he olivat niin päihtyneitä.

Poistuivat paikalta toisen uhrin autolla

Epäillyt henkirikokset paljastuivat myöhään perjantai-iltana, kun pelastuslaitos sai hälytyksen Valkeakoskella Lempääläntiellä sijaitsevaan kerrostaloon. Yhdestä asunnosta oli levinnyt savun hajua porraskäytävään.

Asunnosta löytyi kuolleena kaksi miestä, joista toinen oli syntynyt vuonna 1980 ja toinen 1989. Poliisin mukaan molemmissa ruumiissa oli merkkejä väkivallasta. Miehet asuivat asunnossa. Poliisi ei ole halunnut valottaa tarkemmin henkirikosten tekotapaa tai sitä, miksi tapausta tutkitaan nimenomaan kahtena murhana.

Tutkinnassa on selvinnyt, että epäillyt poistuivat rikospaikalta toisen uhrin autolla. Auto löytyi myöhemmin poltettuna naapurikaupunki Akaasta. Epäillyt saatiin kiinni niin ikään Akaasta.

Epäiltyjen ja uhrien suhde yhä epäselvä

Epäiltyjen ja uhrien yhteydet ovat edelleen selvityksen alla, mutta Kinnusen mukaan heillä ei ollut perhe- tai sukulaisuussuhteita.

– Epäiltyjen rikoshistoriaa en ole päässyt vielä tarkistamaan, mutta käsitykseni on, että he ovat poliisin vanhoja tuttuja.

Kiinni otettujen miesten lisäksi poliisilla ei ole muita epäiltyjä.

Kinnusen mukaan tapahtunutta yritettiin peitellä sytyttämällä asunto tuleen.

– Kuka tekoon onkin syyllistynyt, on yrittänyt peitellä sitä (tulipalolla). Asunnossa oli sytytetty irtaimistoa palamaan, hän kertoo.Epäiltyjä pitää vaatia vangittavaksi tiistaihin mennessä. Kinnunen aikoo päättää asiasta maanantaina.

– Todennäköistä on, että vaadin heitä vangittavaksi.