1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen lentokentällä varauduttiin onnettomuuteen – syynä vika matkustajakoneen laskusiivekkeessä

Kittilään matkanneessa koneessa oli 146 matkustajaa ja vaarana suuri onnettomuus, mutta laskeutuminen sujui lopulta turvallisesti.

lentoliikenne
Rovaniemen lentokentän aula.
Arkistokuva Rovaniemen lentokentän terminaalista.Finavia

Kittilään matkalla ollut matkustajakone laskeutui Rovaniemen lentokentälle laskusiivekkeessä olleen vian takia ja pelastuslaitos kutsuttiin paikalle sunnuntaina iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan kone laskeutui kuitenkin turvallisesti, mutta se joutui laskeutumaan hieman normaalia kovemmalla vauhdilla. Koneessa oli pelastuslaitoksen mukaan 146 matkustajaa.

Vika havaittiin ilmassa, ja hälytys tuli suurena ilmaliikenneonnettomuuden vaarana lennonjohdon kautta ennen kello 14:ää.

Finavialta kerrotaan, että kone oli tulossa Pariisista ja menossa Kittilään, mutta joutui tekemään välilaskun Rovaniemellä.

Pelastuslaitos lähti paikalle kaikkien Rovaniemen keskusta-alueen yksiköiden voimin ja oli paikalla ennen kuin kone laskeutui, kertoo päivystävä palomestari Pekka Siivola.

Lasku sujui turvallisesti, ja pelastuslaitokselle ei ollut tehtävää. Pelastuslaitos oli kuitenkin varautunut suureen onnettomuuteen.

– Ainahan se riski on, jos jotain laskussa menee vikaan, niin pelastuslaitosta voidaan tarvita. Sen mukaisella varautumisella lähdettiin sinne, Siivola sanoo.

Lue seuraavaksi