1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Prinssi Philip, Edinburghin herttua

Lähes 100-vuotiaan Britannian prinssi Philipin kunto herättää huolta – epäillään ajaneen ilman turvavyötä vain kaksi päivää kolarin jälkeen

Philip on esiintynyt julkisuudessa hyvässä fyysisessä kunnossa sen jälkeen, kun hän jäi pois hovin edustustehtävistä loppuvuodesta 2017. 

Prinssi Philip, Edinburghin herttua
Britannian prinssi Philip katsoo ulos auton ikkunasta.
Prinssi Philip toukokuussa 2018.EPA

Poliisi on puhuttanut Britannian prinssi Philipiä ilman turvavyötä ajamisesta. Brittimedia julkaisi lauantaina kuvan, jossa 97-vuotias kuninkaallinen näytti ajavan ilman turvavyötä lähellä kuninkaallista kartanoa Sandringhamissa Itä-Englannissa..

Tapaus sattui vain kaksi päivää sen jälkeen, kun prinssi Philip oli mukana kolarissa, jossa kaksi toisessa autossa ollutta ihmistä loukkaantui lievästi.

Buckinghamin palatsi ei ole kommentoinut kuvaa.

Philip on esiintynyt julkisuudessa hyvässä fyysisessä kunnossa sen jälkeen, kun hän jäi pois hovin edustustehtävistä loppuvuodesta 2017.

Britanniassa yli 70-vuotiaiden tulee uusia ajokortti kolmen vuoden välein. Buckinghamin palatsin mukaan Philipin ajokortti on voimassa. Lisäksi hän suorittaa kaikki tarvittavat toimenpiteet ajokortin pitämiseksi, kertoo CNN:n lähde hovista (siirryt toiseen palveluun).

Kolarin jälkeen Philip passitettiin näkötestiin, jonka hän läpäisi.

Lue myös:

Britannian prinssi Philip, 97, kolaroi lähellä kuninkaallisten kartanoa – BBC: prinssi ajoi itse autoa

Prinssi Philip, 96, jää vihdoin eläkkeelle – takana yli 20 000 omaa edustustehtävää

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi