Hyppää sisältöön

Viisi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Lue millaisilla perusteilla sähköautoja vastustetaan ja miksi naiset ottavat botoxia kasvoihinsa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Hong pitää yhä uimisesta. Kuva: Jenny Matikainen / Yle

Eräänä päivänä Hong Ying hyppäsi mereen ja ui pois Kiinasta – Nyt mennyt hiipii takaisin, kun Xi Jinping kiristää otettaan Hongkongista

"Me elimme kärsimyksen ajanjakson. Toivottavasti nuorten ei tarvitse kokea sitä täällä", Hong sanoo nyt. Viime vuodet ovat näyttäneet, että nykyään Hongkongissakin on taisteltava poliittisen vapauden puolesta. (ID 10613777)

Pertti on kolmevuotias labradorinnoutaja, joka tottelee myös nimeä Spede. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Pertti-koira ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin lumenluonnista tipattomaan tammikuuhun. Siviilissä Pertti etsii kadonneita.

Sähköautosta voi tulla arkinen kapistus hyvinkin nopeasti. Kuva: Jan Woitas / EPA

Sähkö voi tulla uusien autojen suosituimmaksi voimanlähteeksi nopeammin kuin nyt uskotaan. Näyttää siltä, että sähköautokeskustelu menee ihan ihmisen käyttäytymismuutoksia seuraavan käsikirjoituksen mukaan. Kymmenen prosenttia saattaa olla jo yllättävän lähellä, kirjoittaa toimittaja Marcus Ziemann analyysissaan.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Oman tiensä kulkija Jenni Ahtiainen suunnittelee kaulavaatteita julkkiksille ja koristeita kuulolaitteisiin. Naisen muotibrändiä myydään nytkin maailmalla, mutta miksi se suurin kansainvälinen menestys jäi kesken?

Kauneuskirurgian ja pistoshoitojen asiakas Anu Mäkinen. Kuva: Antti Eintola / Yle

Suomessa botuliini luokitellaan lääkeaineeksi, mutta täyteaineita ei. Siksi täyteainehoitoja saa pistää kuka tahansa. Tamperelainen Anu Mäkinen on ottanut säännöllisesti jo vuosia botuliinipistoksia kasvojensa juonteisiin.