Poliisikoira puri lumenauraajaa Hämeenlinnan poliisiaseman pihalla – ohjeistusta muutettu

Poliisi on pahoitellut tapahtunutta miehelle, joka sai vakavia vammoja.

poliisikoirat
Hämeenlinnan poliisitalo ilmasta kuvattuna
Ilmakuva Hämeenlinnan poliisitalosta Miekkalinnasta. Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnan poliisitalon sisäpihalla ulkoilemassa ollut poliisikoira puri lumenauraustehtävissä ollutta miestä sunnuntaina aamupäivällä.

Mies sai vertavuotavia haavoja reiteen ja käsivarteen, ja on nyt kahden viikon sairaslomalla, kertoo lumenaurauksesta vastaavan yhtiön Hakuko Oy:n toimitusjohtaja Olli Harjula.

Mies on Harjulan mukaan järkyttynyt tapauksesta. Poliisi toimitti miehen sairaalaan ja lähetti hänelle myöhemmin tekstiviestitse pahoittelut tapahtuneesta.

Ohjeistusta muutettu heti

Olli Harjulan mukaan hän on nyt ohjeistanut työntekijöitään niin, että poliisilaitoksen sisäpihalle mentäessä ajoneuvon hytistä ei missään nimessä poistuta.

Firma on hoitanut lumenaurausta jo pitkään. Toimitusjohtajan mukaan koskaan aiemmin ei koirien kanssa ole ollut mitään ongelmia.

Poliisitalon piha on umpinainen. Lumet kuljetetaan ulos portin kautta. Iltalehden (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan auraaja oli mennyt poliisiaseman valvomoon pyytämään portin avaamista.

Tällöin ulkoilemassa ollut koira oli päässyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä hihnasta huolimatta miehen kimppuun. Hämeenlinnan poliisiaseman toiminnasta vastaava komisario Ari Turunen kertoo, että kyseessä oli valitettava tapahtuma.

– Asiaa tutkitaan perusteellisesti ja tiedotetaan myöhemmin, kun kaikki asiaan vaikuttavat tekijät ovat selvillä, kertoo Turunen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.