Iisalmi tarjoaa kesätyöntekijöille edullisia asuntoja

Kaupunki haluaa murtaa kampanjalla ennakkoluuloja Iisalmea kohtaan.

kesätyö
Iisalmen keskusta.
Timo Heikura / Yle

Iisalmen kaupunki houkuttelee alueen yrityksiin kesätyöntekijöitä edullisilla asunnoilla.

Iisalmi aloittaa koeasumisen kampanjan, jossa se tarjoaa yhdelle kaupunkiin muuttavalle kesätyöntekijälle ja tarvittaessa samalla myös hänen perheelleen ilmaisen asunnon kesä–elokuuksi.

Lisäksi on tarjolla Petterinkulman soluasuntoja, joiden vuokra on sata euroa kuukaudessa. Suurin osa asunnoista on kerrostaloissa, mutta tarjolla on myös rivitaloasuntoja.

Kampanja sisältää Iisalmen seudun yrityksiin tuleville kesätyötekijöille myös tervetulotapahtuman, tupaantuliaislahjan sekä festariliput.

Kaupunki toivoo kesätyöntekijöistä myös pysyvämpiä asukkaita. Koeasumisen kampanjalla halutaan murtaa vääriä ennakkoluuloja, sillä tutkimusten mukaan Iisalmessa asuneet liittävät kaupunkiin myönteisempiä mielikuvia kuin henkilöt, jotka eivät tunne Iisalmea lainkaan.

Koeasumisen kampanjan idea on lähtöisin Iisalmen Sanomien (siirryt toiseen palveluun) elokuussa julkaistusta kolumnista, jossa toimittaja Vuokko Nissinen kertoi kaivanneensa vastaavia asuntoja aikanaan seudulle työtehtäviin muuttaessaan.

Kampanjan ehtoihin kuuluu työskentely Iisalmen seudun yrityksessä. Koeasujan nykyisen kotipaikan pitää olla Ylä-Savon ulkopuolella.