1. yle.fi
  2. Uutiset

Yt:t alkavat Tampereen Sokoksessa: Parikymmentä voi saada potkut – myös ratikkatyömaa verottanut myyntiä

Yt-neuvottelut koskevat 145:tä henkilöä.

YT-neuvottelut
Miesten vaateosasto Tampereen Sokoksella
Antti Eintola / Yle

Tampereen Sokoksessa alkavat yt-neuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Sokos Tampereen erikoistavaraosastoilla sekä tukitoiminnoissa työskentelevää henkilöstöä. Yhteensä yt-neuvottelujen piirissä on 145 henkilöä.

Yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa arviolta 20 - 25 henkilön työsuhteen päättymiseen.

– Pirkanmaan Osuuskauppa on suuri työnantaja ja avoimia työpaikkoja on tarjolla jatkuvasti. Vaikka Sokoksen työtehtävien määrä vähenisi, kaikille yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oleville pyritään tarjoamaan töitä joko Sokoksesta tai muista osuuskaupan toimipisteistä, toimialajohtaja Ville Jylhä kertoo.

Pirkanmaan Osuuskaupan mukaan Ratinan kauppakeskuksen avaaminen ja verkkokaupan yleistyminen ovat johtaneet myynnin putoamiseen. Lisäksi raitiotietyömaa ja monet erityisliikennejärjestelyt ovat vähentäneet ihmisten halukkuutta Jylhän mukaan asioida keskustassa.

– Toivomme että yhteistä ideointia kaupungin ja yrittäjien kesken olisi enemmän, jotta pystymme takaamaan kaupunkilaisille sujuvan asioinnin ja hyvän palvelutarjonnan keskustan rakennustöiden aikana, Jylhä sanoo.

Lue seuraavaksi