Kuopion kaupunki hyväksyi stadionhankkeen suunnitelmat – aiotaan rakentaa 8 000-paikkaisena

Kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman maanantaina.

jalkapallostadion
Havainnekuva Kuopioon suunnitellusta 8 000 -paikkaisesta stadionista.
Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen

Kuopion kaupunki aikoo toteuttaa keskuskentän jalkapallostadion-hankkeen hanketyöryhmän esittämässä laajuudessa.

Kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman maanantaina. Stadionin katsomoon tulee 8 000 paikkaa. Tämä mahdollistaisi jopa 20 000 ihmisen yleisötapahtumien järjestämisen.

Nykyisen stadionin pääkatsomossa on 2 700 istuinta ja päätykatsomossa vajaat 500 istuinta. Lisäksi pääkatsomoa vastapäätä on vanha puurakenteinen katsomo.

Stadion olisi Euroopan jalkapalloliitto UEFAn luokituksessa kategoriassa 4. Sen edellä olisi Suomessa ainoastaan Helsingin Olympiastadion. Tämän kokoluokan stadion toisi Kuopioon todennäköisesti myös maaotteluita.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja otti asian käsittelyyn otto-oikeudellaan

Aiemmin kaupungin hyvinvoinnin edistämisen lautakunta palautti koko hankkeen uudelleen valmisteluun, mutta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä (kesk.) käytti asiassa otto-oikeuttaan ja otti asian suoraan kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Stadionin rakentaminen maksaa arviolta reilut 17 miljoonaa euroa. Kaupunki toivoo saavansa hankkeeseen tukea yhteensä reilut kolme miljoonaa euroa opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja UEFAlta.

Stadionille tulee erillinen operaattori, joka voisi olla käytännössä Kuopion Palloseuran tytäryhtiö. Kaupunki alkaa seuraavaksi laatia operaattorisopimusta ja stadionhankkeen esisopimusta.

Rakentaminen voisi alkaa nopeimmillaan syksyllä 2020 ja valmista olisi keväällä 2022.

Kuopion kaupunginhallitus päätti samassa kokouksessa myöntää lisärahaa myös Kuopion museon peruskorjaukseen ja laajennukseen, koska kustannukset ovat ylittymässä aiemmin arvioidusta. Arvioitu hintalappu on nyt 17,8 miljoonaa euroa, kun aiempi kustannusarvio oli 15 miljoonaa euroa.