Pääkaupunkiseudun raideliikenteen ongelma jatkuvat – Myös kaukojunissa peruuntumisia ja myöhästymisiä

Osa lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta tiistaina ja keskiviikkona. Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

Kehärata
I-juna Helsingin rautatieasemalla.
I-juna Helsingin rautatieasemalla.Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Pääkaupunkiseudun raideliikenteessä on vuorojen peruutuksia ja myöhästelyjä tiistaina iltaan saakka.

– Helsinki-Kerava -välillä K-junista ajetaan iltapäivällä vain joka toinen vuoro. Myös kaukoliikenteen häiriöt jatkuvat, ja luvassa on myöhästymisiä 15 minuutista tuntiin, sanoo VR:n operaatiokeskuksen kuljetuspäällikkö Timo Metso.

VR:n tiedotteessa kerrotaan tarkemmin, että iltapäivästä klo 15.01 alkaen klo 19.01 asti perutaan joka toinen K- juna molempiin suuntiin. Iltapäivän ajan K-junat lähtevät sekä Helsingistä, että Keravalta minuuteilla -01, -21, -41. Klo 19.01 jälkeen siirrytään normaalien aikataulujen mukaiseen liikenteeseen.

Kova pakkanen ja pöllyävä lumi ovat hankaloittaneet. Pakkanen vaikuttaa muun muassa kaluston paineilmalaitteisiin, jotka tuovat haasteita esimerkiksi ovien toimintaan. Haastavat sääolosuhteet vaikuttavat myös ratainfraan, kuten vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin. Tällä hetkellä muun muassa Keravalla ja Järvenpäässä on vaihdevikoja, joiden korjaus kestää pitkään.

Rantaradan ja Kehäradan liikenteeseen ei ole suunniteltu poikkeuksia.

Lisäksi kaukoliikenteessä on peruttu tiistaina aamupäivällä ja puolenpäivän tienoilla Helsinki-Tampere ja Helsinki-Lappeenranta yhteydet molempiin suuntiin.

VR on yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa päättänyt perua osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen tiistai-iltapäivän ja keskiviikkoaamun junavuoroista. Lähiliikenteessä perutaan joitakina junia väliltä Helsinki-Riihimäki.

Huomisen kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

Tiistaina raideliikennettä vaikeutti myös useat muut häiriötilanteet

Syynä raideliikenteen ongelmiin on häiriötilanteiden yhteensattumien suma, kerrotaan VR:ltä.

Kova pakkanen on koetellut junien tekniikkaa aamusta alkaen. Tämän lisäksi ihminen jäi aamun tunteina junan alle kehäradalla Kivistön kohdalla. Liikennettä on haitannut myös Helsingin ratapihalla ilmennyt eristysvika.

Aiemmin aamupäivällä Helsingin rautatieaseman ratapihalla ilmennyt eristysvika on saatu korjattua. Ratapihan ongelmat aiheuttivat junien ruuhkautumisen, joka osin edelleen viivästyttää kauko- ja lähijunaliikennettä.

Ajantasainen liikennetilanne löytyy VR:n sivuilta (siirryt toiseen palveluun). Tarkin tieto lähijunien kulusta selviää puolestaan HSL:n sivuilta (siirryt toiseen palveluun).