1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jalkapallofanit

HJK-fanin vankilatuomio kannustusmatkalla riehumisesta on varmistunut

HJK-fani ei hae valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, joten vuoden vankeustuomio riehumisesta hämeenlinnalaisessa ravintolassa on saanut tänään lainvoiman.

Jalkapallofanit
Syytetty käräjäoikeudessa
HJK-fani joutuu pahoinpitelystä vankilaan. Kuva Kanta-Hämeen käräjäoikeuden istunnosta joulukuussa 2017. Timo Leponiemi / Yle

Riehuvia HJK:n kannattajia rauhoittamaan tullut henkilökuntaan kuuluva mies sai tuopista päähänsä vuoden 2017 toukokuussa. Tuopilla häntä lyönyt mies joutuu teostaan vankilaan. Asia varmistui tiistaina, kun valitusluvan hakuaika umpeutui.

Hämeenlinnan käräjäoikeus tuomitsi HJK-fanin vuoden vankeuteen ja tuntuviin korvauksiin. Turun hovioikeus ei muuttanut tuomiota ja miehen maksettavaksi määrätty 16 000 euron kulu- ja korvaussumma kasvoi hovioikeuskuluilla.

Pahoinpitely tapahtui toukokuun kuudentena päivänä toissa vuonna. Poliisi pysäytti HJK-fanien Vaasan matkan Ilmajoella ja kannattajia kuljettaneet kaksi bussia käännytettiin takaisin Helsinkiin. Toinen bussi pysähtyi Hämeenlinnan linja-autoasemalle.

Autosta tauolle purkautuneet turhautuneet fanit purkivat ensin paineitaan tietyömaan aitoihin. Sen jälkeen joukko faneja meni läheiseen ravintolaan. Ravintolan terassille asettunut ryhmä alkoi rikkoa laseja ja heitellä tuoleja ja pöytiä terassilta kadulle. Ainakin osa häiriköijistä riehui naamioituneena kommandopipoilla.

Henkilökunnan vuorovastaavana toiminut henkilö meni rauhoittamaan faniryhmää, jolloin tuomittu mies löi häntä tuopilla kasvoihin. Sen jälkeen hän löi henkilökuntaan kuuluvaa vielä kerran tai kaksi nyrkillä päähän.

Vuorovastaava sai särkyneestä tuopista syviä haavoja ja silmävamman.

Lue seuraavaksi