Sanna Marin tuuraa ensisijaisesti SDP:n puheenjohtajana – Antti Rinteen sairausloma kestää helmikuun loppuun asti

SDP:n puheenjohtajisto jakoi kokouksessaan tiistaina Antti Rinteen menoja sairausloman ajalta.

Sanna Marin
Sanna Marin
SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja, tamperelainen Sanna Marin sijaistaa Antti Rinnettä kaikissa tilaisuuksissa, joihin omilta menoiltaan ehtii.Markku Pitkänen / Yle

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen sairausloma jatkuu helmikuun loppuun asti, SDP tiedottaa. Rinne toipuu edelleen sairaalassa sepelvaltimon tukoksen pallolaajennushoidosta ja sairaalabakteerista.

Eilen Facebook-päivityksessään (siirryt toiseen palveluun) Antti Rinne kirjoitti sairausloman päättyvän helmikuun loppupuolella.

Puolueen varapuheenjohtajien, puoluevaltuuston puheenjohtajan ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan kokous päätti, että Antti Rinnettä sijaistavat varapuheenjohtajat valintajärjestyksessä. Puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja on Sanna Marin.

Kaikkiin Rinteeltä peruuntuneisiin tilaisuuksiin tulee sijaistaja SDP:n johdosta.

Puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin sijaistaa Antti Rinnettä kaikkialla, mihin oman kalenterinsa mukaan pääsee. Rönnholm sanoo Ylelle, että Rinteen ensisijainen sijaistaja on Marin.

Marin: Rinteen sairausloma puolueen kannalta hankala ja vaikea

Sanna Marin myöntää, että puheenjohtajan sairausloma vaalikampanjan aikana on puolueelle hankala ja vaikea tilanne.

Marinin mukaan hän ja muu puoluejohto pitävät huolen, että puolueen vaalikampanjointi sujuu. Kun Rinne palaa, hän ottaa vaalikampanjan johtajuuden.

Marin ei omien sanojensa mukaan edes ajattele, että Rinteen sairausloman vuoksi pitäisi miettiä puolueen puheenjohtajuutta.

– Tämä ei ole kysymys, jota tällä hetkellä edes ajattelen. Me kaikki toivomme nyt Antille pikaista paranemista, ja että hän saa hyvää hoitoa ja pääsee palaamaan töihin hyvissä voimissa ja uudella energialla. Tämä on itselläni päällimmaisenä mielessä, Marin sanoo.

Antti Rinteen sijaistuksia on tulossa myös muille varapuheenjohtajille, Maarit Feldt-Rannalle ja Ville Skinnarille sekä puoluevaltuuston puheenjohtajalle Sirpa Paaterolle.

Puoluesihteeri: Rinne on edelleen SDP:n pääministeriehdokas

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm uskoo, että Rinne palaa SDP:n johtoon helmikuun lopussa. Rönnholm sanoo, että Rinne on edelleen SDP:n pääministeriehdokas.

– Tietysti kaikkeen täytyy varautua. Uskomme, että näillä näkymin hän on hyvin palaamassa helmikuun lopussa. Saadaan varmaan uutta tietoa lääkäreiltä, miten toipumisprosessi etenee.

– Antti Rinne on lääketieteellisten näkemysten ja hänen oman vahvan tahtonsa mukaan selkeästi tulossa takaisin, Rönholm arvioi.

SDP:n eduskuntavaalikampanjan avaus on ensi lauantaina Helsingissä. Vaalikampanjan avaa siis ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin. Tilaisuudessa esitellään vaaliohjelma ja ehdokkaat.

SDP:n vaalikampanjan ydinviesti on Marinin mukaan selvä. Kysymys on hänen mukaansa ihmisten arjesta.

Marinin mielestä monet ovat kärsineet nykyhallituksen päätöksistä: opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja sairaat.

– Suomen suunta pitää kääntää. Oikeistohallitus on tehnyt erittäin kovaa politiikkaa monien pienituloisten ihmisten näkökulmasta, sanoo Marin.

Viime viikonloppuna kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo otti SDP:n maalitaulukseen kokoomuksen vaaliristeilyllä.

SDP:n vaalikampanjoinnissa on luvassa muun muassa laaja maakuntakierros helmikuussa.

Juttua jatkettu 22.1. 2019 klo 13.15 mm. haastateltavien lausunnoilla.

SDP:n Rinteen terveydentila tiedettyä vakavampi – keuhkokuumeen lisäksi sepelvaltimotukos ja sairaalabakteeri

Analyysi: Muhiiko kevään vaaleissa pettymys sinipunaa toivoville? Kokoomuksessa halutaan nyt porvariyhteistyötä, SDP:n tilanne on haastava