Seuturekry kiistää Porin tulkinnan vuokratyövoiman hinnasta – kyse miljoonien eurojen tappioista

Porin perusturvan mukaan vuokratyövoiman käyttöönotto johti kaivattujen säästöjen sijasta miljoonatappioihin. Seuturekryn mielestä Pori tulkitsee lukuja väärin.

Pori
Lääkäri kuuntelee stetoskoopilla lapsen hengitysääniä neuvolassa.
Porilla ja Seuturekryllä on eri tulkinnat vuokratyövoiman hinnasta.Yle

Porin perusturvalla ja sille vuokratyövoimaa välittäneellä Seuturekryllä on merkittävä näkemysero vuokratyövoiman hinnasta.

Yle kertoi maanantaina, että Seuturekryn vuokratyövoiman käyttöönotto viime keväänä johti toivottujen satojentuhansien eurojen säästöjen sijasta miljoonien eurojen tappioihin. Perusturvajohtaja Terttu Nordman esittääkin Seuturekryn palvelujen käytön vähentämistä.

Väärä tulkinta?

Seuturekryn toimitusjohtaja Jaana Jantola sanoo, että kyse on virheellisestä tulkinnasta. Hänen mielestään Pori on laskenut kustannukset väärin.

Jantolan mielestä perusturvan laskelmissa ei ole otettu huomioon, että viime vuoden osalta Porille on syntynyt kustannuksia sekä kaupungin itse tekemästä sijaisten hankinnasta että Seuturekryn palvelujen käytöstä. Lisäksi laskelma ei hänen mukaansa sisällä tietoa siitä, että Seuturekryn kustannuksissa on sijaisten palkkojen lisäksi myös runsaasti muita kuluja, kuten palkkojen sivukuluja ja palkanlaskennan kuluja.

– Seuturekry on erittäin pahoillaan, että puutteellisista tiedoista on aiheutunut harmia asiakkaalle ja molempien organisaatioiden henkilöstölle, Jantola sanoo.

Iso budjettiylitys

Porin perusturvan kustannukset kasvoivat merkittävästi viime vuonna. Perusturva joutui hakemaan miljoonien eurojen lisämäärärahaa poliitikoilta kulujensa kattamiseksi.

Porin perusturva järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Porin lisäksi Ulvilassa ja Merikarvialla. Seuturekry puolestaan on kuntien ja muiden julkisten organisaatioiden omistama vuokratyövoiman välitysyhtiö, jolla on yli 5 000 sijaistyöntekijää.